De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 15 – 2015

Wouter Nijsen
12 april 2015, 16:01
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 15 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 7 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.


De nieuwe app ‘Moet Ik Rennen’ is gemaakt door Nederlanders en laat zien hoeveel tijd je nog hebt om de eerstvolgende bus, trein, tram of metro te halen. Met een grote countdown-klok wordt afgeteld naar je eerste reisoptie. Op de vraag of je moet rennen staat daarboven ja of nee. Onder de klok staat hoe ver je moet lopen en hoe laat het vervoer vertrekt. Ook kun je de groene lijn onder in beeld raadplegen om te zien hoeveel tijd je nog hebt om de trein of bus te halen.


Een paar dagen geleden werd de nieuwe iOS-app van Beatport uitgebracht. Hiermee kun je ongelimiteerd en geheel gratis elektronische muziek streamen op je iPhone. De Beatport-app lijkt qua opzet een beetje op Spotify, maar is wel beperkter in zijn functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om nummers op te slaan zodat je ze offline kunt afspelen. Wel krijg je een erg groot aanbod elektronische muziek, waarvan veel liedjes alleen op Beatport te vinden zijn.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

De Instagram-app voor iOS werd deze week voorzien van een flinke update. In de update staat twee nieuwe creatieve tools om foto’s mee te bewerken en mee te verbeteren: kleur en vervagen. Met kleur kun je de schaduwen of accenten in een foto benadrukken. Je kan hierbij kiezen uit een breed scala aan kleuren. Met vervagen voeg je een zachtere toon toe aan je kiekjes. Ook zijn er nieuwe notificaties aanwezig die je vertellen wanneer een vriend een nieuwe foto op Instagram heeft gezet.

Adobe Spark Page

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Adobe Slate is een nieuwe iPad-app waarmee je gemakkelijk een professioneel ogende nieuwsbrief, verslag, presentatie of uitnodiging maakt. Adobe heeft standaard elf layouts, maar er is ook de mogelijkheid om eigen foto’s vanuit Lightroom, Creative Cloud of Dropbox te importeren. Vooral fijn is de overzichtelijke interface, die ervoor zorgt dat Adobe Slate begrijpelijk blijft. Het feit dat de iPad-app helemaal gratis is, is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid.

Twisty Hollow

Arkadium

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Twisty Hollow is een leuke puzzelgame waarin het de bedoeling is om de inwoners van een stadje op tijd te voorzien van allerlei spullen. Dit doe je door aan de drie grote schijven te draaien, zodat je voorwerpen op de juiste plek kunt leggen. Tijdens het oplossen van de puzzels verzamel je munten, die worden gebruikt om je na het voltooien van een level te beoordelen. Twisty Hollow is tevens de App van de Week, dus je kunt de game tot volgende week donderdag gratis downloaden.

Hooks - Alerts & Notifications

Hooks Technologies Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hooks is een nieuwe gratis app die je ‘recepten’ laat maken voor push notificaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een melding te krijgen als er een nieuwe aflevering van je favoriete tv-serie uitkomt. Hetzelfde geldt voor als je een bericht wil ontvangen als een website down is. De app werkt daarnaast samen met andere applicaties. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een notificatie ontvangt als een bepaalde Twitter-gebruiker een nieuwe post plaatst.


Something is het best te omschrijven als een versimpelde versie van Nuzzel. De app haalt allerlei artikelen uit je Twitter-feed en presenteert deze direct op een fijne manier. Ook tof aan Something is dat de app werkt op een Tinder-achtige manier. Ben je klaar met het lezen van een artikel, dan kun je ‘m als interessant beoordelen door naar links te swipen. Ben je minder te spreken over een stuk, dan geef je dit aan door naar rechts te vegen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu