De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2019

Florence Peeters
14 april 2019, 15:57
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 15 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Pixelmator Photo

Pixelmator is al jaren een favoriet op de redactie als het op fotobewerking aankomt. Met Pixelmator Photo is er nu ook voor de iPad een uitstekende manier om je foto’s snel en goed te bewerken. Ken je Pixelmator, dan kun je direct beginnen met Pixelmator Photo. Dezelfde icoontjes worden gebruikt en ook de indeling van de app zit op een soortgelijke manier in elkaar.

Goed om te weten is dat alleen het broodnodige van Pixelmator Pro is overgezet naar Photo. Zo kun je bijvoorbeeld niet meerdere foto’s met elkaar combineren door verschillende lagen over elkaar heen te leggen. Pixelmator Photo bestaat eigenlijk uit twee hoofdfuncties: het bewerken van de kleuren in je foto en het wegpoetsen van oneffenheden.

Pixelmator Photo

Pixelmator Team

€ 7,99 via App Store

2. Facebook Lite

Facebook Lite voor je iPhone is nu ook in Nederland te gebruiken. De uitgeklede versie van het sociale platform neemt minder ruimte in beslag, werkt beter bij traag internet en gaat zuiniger om met data. De app is bedoeld voor gebruikers in opkomende landen, maar voor Nederlanders die slechts sporadisch op Facebook zitten, is Lite ook een uitkomst.

Icoontjes zijn bijvoorbeeld wat minder ‘aangekleed’ en is er bezuinigd op animaties. Laadtijden duren langer, waardoor je wat meer moet wachten. Ook worden video’s in een lagere kwaliteit getoond. Hierdoor is het mogelijk om filmpjes te bekijken, zelfs met een trage internetverbinding. Tot slot neemt de download een stuk minder ruimte in beslag; 9MB voor Facebook Late tegenover 250MB voor de ‘normale versie’.

Facebook Lite

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Pollennieuws

Het hooikoorts-seizoen is weer in volle gang en als jij daar last van hebt wil je liever niet voor verrassingen komen te staan. Pollennieuws is één van de bekendste en handigste apps hiervoor. De app presenteert op een kaart van Nederland de pollenverwachting bij droog weer. Op de kaart wordt met kleuren aangegeven hoe groot de ‘dreiging’ is.

Gebruikers kunnen een cijfer toekennen aan hoeveel last van hooikoorts ze die dag hebben én aangeven wat de symptomen zijn. De meldingen helpen Pollennieuws in kaart te brengen waar het meest last van hooikoorts is. Met statistieken zie je wat het gemiddelde hooikoorts-cijfer is en wat de meeste symptomen zijn. Dat kun je ook regionaal inzien.

Pollennieuws

World of Warmth

€ 1,99 via App Store

4. Jumbo

De nieuwe app heeft als doel jouw privacy op internet bewaken en verbeteren. Het programma doet dat door al jouw persoonlijke informatie op sociale media vanuit één plek te laten beheren. Jumbo werkt momenteel met Twitter, Facebook, zoekopdrachten in Google en Alexa van Amazon. Het principe is simpel.

Met de app kun je er voor kiezen om tweets automatisch te verwijderen. Op die manier verdwijnen de korte berichten vanzelf na een dag, week, maand of drie maanden. Daarnaast maakt de app het makkelijker om je Facebook-profiel af te schermen, door voor jou de eindeloze lijst privacyinstellingen te bundelen. Ook kan Jumbo je Google zoekopdrachten automatisch wissen.

Jumbo: Stop Hackers

2121 Atelier, Inc

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen