De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2018

Rick van der Veer
15 april 2018, 16:11
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 15 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. iMovie

Heb je een iPhone X, dan is iMovie eindelijk geschikt voor het langere scherm van jouw toestel. De app is één van de laatste apps van Apple zelf die geschikt gemaakt is voor de iPhone X. Dankzij de update loopt de app over het hele scherm, zonder de zwarte balken langs de zijkant die je voor de update zag. Dat is handig, want meer schermruimte is prettig als je op een touchscreen werkt.

De laatste update voor iMovie voegt ook ondersteuning voor Metal toe, Apples api voor grafische prestaties. Met Metal kunnen apps sneller communiceren met grafische hardware, wat tot betere prestaties leidt. Het bewerken van video’s in 4K is dan ook geen enkel probleem op de iPhone X, met deze update.

iMovie

Apple

Gratis via App Store

2. NS Reisplanner

Wanneer je in een volle trein staat, blijkt er vaak nog wel een zitplekje aan de andere kant van het treinstel te zijn, mits je goed zoekt. Met de zogeheten ‘zitplaatszoeker’ van de NS Reisplanner-app kun je voortaan makkelijk checken waar je in de trein nog kunt zitten. Met gekleurde streepjes geeft de app hoe druk het in de verschillende delen van een trein is. Bij groen is er nog genoeg plek, oranje geeft aan dat de zitplekken beperkt zijn en bij een rood streepje is het treingedeelte helemaal vol.

Hiervoor maakt de NS-app gebruik van verschillende sensoren in de trein, waarmee het gewicht per rijtuig wordt gemeten. Op basis van het gewicht bepaalt de applicatie dan hoeveel reizigers er in een specifiek treingedeelte aanwezig zijn. In de toekomst wordt het systeem ingezet om te ‘meten’ hoeveel reizigers er aanwezig zijn.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

3. Juke

Juke, de nieuwe muziekdienst van Talpa en MediaMarkt, is nu officieel beschikbaar nadat vorig jaar een bètaversie werd gelanceerd. Naast toegang tot een aanbod van zo’n vijftig miljoen nummers, heeft Juke een assortiment aan redacteuren. Dit zijn veelal bn’ers zoals Ilse DeLange en Armin van Buuren, die niet alleen hun eigen muziek aanbieden, maar ook afspeellijsten voor je maken. Zo hoef je niet zelf meer op zoek naar muziek, maar kun je altijd bij de Juke-redactie terecht als je wat nieuws zoekt.

Eén van de voordelen die Juke heeft over de concurrentie, is dat je ook naar Nederlandse radiozenders kunt luisteren. Dat zijn wel de zenders die eigendom zijn van Talpa, met daarbij de publieke omroep. Regionale zenders vind je in Juke niet terug. Bovendien kun je bij fysieke MediaMarkt-winkels terecht als je hulp nodig hebt met je account. Fijn is ook dat Juke ondersteuning heeft voor Googles Chromecast.

JUKE: Podcasts, Radio & Muziek

Talpa Network B.V.

Gratis via App Store

4. Wikipedia

De Wikipedia-app is haast onmisbaar op je iDevice. Naast dat je toegang hebt tot alle artikelen, bezit de applicatie ook enkele toffe features. Eén daarvan is een lijstje dat je dagelijks krijgt voorgeschoteld op basis van je persoonlijke voorkeuren. Daarbij selecteren ook Wikipedia-medewerkers (of vrijwilligers) dagelijks meer algemene artikelen die je niet mag missen.

Om het persoonlijk randje compleet te maken, wordt ook dagelijks teruggekeken naar wat er in de geschiedenis op deze specifieke dag plaatsvond. Ook de ‘Nearby’-functie is een leuke toevoeging. Op een map van jouw omgeving worden relevante artikelen getoond. Tot slot beschikt de app over een nachtmodus, waarbij het thema zwart wordt. Artikelen lezen wordt zo een stuk aangenamer voor je ogen.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

5. Fabulous

Iedereen weet dat het vormen van nieuwe gewoontes behoorlijk lastig kan zijn. Gelukkig zijn er genoeg apps die je daarbij kunnen helpen, en Fabulous is daar er een van. In een fraai vormgegeven app vul je in wat je wil veranderen, waarna je vervolgens op een ware journey gaat om die gewoonte te veranderen.

Zo herinnert de app je eraan dat je bijvoorbeeld een glas water klaar moet zetten voordat je gaat slapen, als je doel is om meer water te drinken. Alle doelen in de app hebben te maken met een gezonder leven, maar helpen je ook als je moeite hebt met slapen of concentreren.

Fabulous: Daily Habit Tracker

Fabulous

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu