De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2017

16 april 2017, 16:11
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 15 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent een vers app-overzicht! Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 15 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 15 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

Owy

Jordy Sinke

Gratis via App Store

Owy is zo’n app die precies doet wat hij moet doen. In de app stel je een lijst samen van alle uitgeleende dingen, inclusief personen waar je het aan geleend hebt. Voor ieder uitgeleend object vul je drie velden in: de naam, aan wie je het uitgeleend hebt en wanneer je het uitgeleend hebt. Owy kun je natuurlijk ook gebruiken voor een overzicht van de dingen die jij geleend hebt van anderen. Omdat de applicatie is gekoppeld aan je adresboek, kun je gemakkelijk een berichtje sturen naar iemand die iets vergeten is terug te geven.

Paper by Dropbox

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox Paper heeft een offline-modus gekregen. Je kunt straks dus ook zonder internet aan je documenten werken. Zodra je dan weer verbinding hebt, worden de wijzigingen die je hebt aangebracht automatisch geüpload naar je Dropbox-account. Op moment van schrijven werkt de offline-modus alleen in de iOS-app van Dropbox Paper. De desktopversie moet nog altijd online zijn om te kunnen werken. Ook ondersteunt de app nu de Nederlandse taal.

Hyperburner

Bad Potion PTY LTD

€ 2,99 via App Store

Full of Stars is een verhaalgedreven iOS-game die zich afspeelt in de ruimte. Na een grote oorlog probeert de mensheid te overleven door zich overal in het universum te vestigen. Als kapitein van een ruimteschip is het jouw taak om mensen naar een veilige plek te brengen. De gameplay doet denken aan actiegames van vroeger, waar je een ruimteschip van bovenaf ziet en links en rechts moet tikken om te bewegen. Ook volg je gespekken en moet je lastige keuzes maken. De game is gratis te downloaden, dus probeer ‘m vooral even uit.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Het is Paasweekend, dus heeft Niantic weer een speciaal Pokémon GO-evenement georganiseerd. Er komen meer verschillende Pokémon uit 2KM-eieren, die je normaal gesproken zelden tegenkomt. Pichu bijvoorbeeld, maar ook Misdreavus, Chansey en Aerodactyl zijn te vinden. Omdat je nooit kan zien welk monster zich in een ei schuilhoudt, zul je moeten wachten tot hij uitkomt om te zien welke je krijgt. Ook krijg je nog eens extra Candy voor ieder monster dat je uitbroedt.

Vaulteq Wachtwoord Manager

Vaulteq BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met diensten als LastPass en 1Password zijn er genoeg apps waarmee je wachtwoorden veilig op kunt slaan. Toch is Vaulteq uniek in zijn soort, omdat alle gegevens op Nederlandse servers bewaard worden. Deze zijn daardoor beschermd door Nederlandse datawetgeving. De servers zelf zijn beveilig met tweestapsverificatie en zogenaamde client side AES 256-bit encryptie. De app draait zoveel mogelijk op open source-technieken, die daardoor gemakkelijk door ontwikkelaars kunnen worden gecontroleerd op veiligheid.

Hyperburner

Bad Potion PTY LTD

€ 2,99 via App Store

Hyperburner is de meest flitsende gratis App van de Week die Apple in lange tijd heeft uitgekozen. In de game kruip jij in de cockpit van een ruimteschip dat je door allerlei hindernisbanen moet loodsen. Hiervoor haal je halsbrekende toeren uit, maar dat doe je niet voor niks: op deze manier ontgrendel je steeds betere schepen en nieuwe spelmodi. Vooral het design maakt de game het spelen waard. De felle neonkleuren spatten van je iPhone en iPad af, en de futuristische soundtrack past perfect bij de hoge snelheid waarmee je door de ruimte-kolonies raast.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu