De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 14 – 2018

Rick van der Veer
8 april 2018, 16:11
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 14 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 14 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Snapchat

Snapchat rolt drie nieuwe ‘Lenses’ uit, die gebruikmaken van de TrueDepth-camera op de iPhone X om maskers op een veel realistischere manier om je gezicht te zetten. Daarmee is het één van de eerste grote apps die de techniek op deze manier toepast. De drie nieuwe lenzen zijn logischerwijs alleen beschikbaar voor gebruikers van de iPhone X.

Deze week werd nog een toffe feature aan de app toegevoegd. Het is voortaan mogelijk om groepsvideogesprekken op te zetten, waarmee je tot vijftien van je vrienden aan een gesprek kunt toevoegen. Al je vrienden (of familieleden) verschijnen dan tegelijk op het scherm, wat de nodige chaos met zich meebrengt.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

2. Drafts

Drafts: Quick Capture is wat ons betreft de ideale startplek voor elke tekst op je iPhone. Of het nou een gedachte, boodschappenlijstje, e-mail, tekstbericht of wat anders is. Drafts heeft de ideale combinatie van pure eenvoud en toch genoeg opties.

Alle notities die je maakt worden opgeslagen in een inbox. Dat is de plek waar je later terugkomt en acties uitvoert. Bekijk je een notitie en druk je op de knop rechtsboven in het scherm, dan wordt je verwelkomd met een hele hoop opties. Drafts: Quick Capture is wel redelijk prijzig, maar wat ons betreft is dat het waard om je gedachten duidelijker op orde te krijgen.

Drafts (Legacy Version)

Agile Tortoise

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Bellus3D

Bellus3D is een app waarmee je heuse 3D-selfies maakt. Men gebruikt hiervoor de geavanceerde TrueDepth-camera van de iPhone X. Na opstarten vraagt de app om je hoofd langzaam te bewegen in diverse richtingen. Je gezicht wordt nu op meer dan 250,000 verschillende punten gescand en zo compleet nagemaakt.

Wanneer je tevreden bent met het resultaat sla je de foto op, en deel je hem eventueel direct als 3D-bericht op Facebook. Volgens de ontwikkelaar is het de eerste app in zijn soort en daarom is de functionaliteit nog beperkt. De app is voorlopig enkel als bètaversie verkrijgbaar en niet in de App Store te vinden. Via onderstaande link lees je alles over hoe je de app installeert.

Met Bellus3D maak je 3D-selfies op de iPhone X

4. Wormster Dash

Wormster Dash is een game waarbij je behendigheid stevig op de proef gesteld wordt. Tijdens een opgraving heb je een eeuwenoud monster wakker gemaakt, dus tijd om het op een lopen te zetten. Terwijl je wegrent moet je allerlei valkuilen en andere gevaren trotseren.

Leuk is dat het spel uitgevoerd is in een compleet eigen stijl. Wormster Dash doet je denken aan een oude tekenfilm, voordat kleurentelevisie gemeengoed was. Bovendien is de besturing simpel, zodat iedereen mee kan doen.

Wormster Dash

GAMELAB Zrt

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Textlicious

Met Textlicious maak je woorden vetgedrukt, schuin en doorgestreept in apps waar dit normaal gesproken niet mogelijk is, zoals de officiële Twitter-applicatie. Ook kun je diverse lettertypes (fonts) gebruiken. Op die manier vallen jouw berichten beter op tussen de massa.

Textlicious is daarmee vooral een uitkomst wanneer je veel met niet-standaard apps werkt. Veel vooraf geïnstalleerde programma’s, zoals Notities, beschikken immers al over tekstopmaak functies. Ook in andere populaire apps, bijvoorbeeld WhatsApp, is het al mogelijk om tekst een persoonlijke touch mee te geven.

Textlicious

Delicious Monster Software, LLC

€ 2,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu