De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 14 – 2017

Wouter Nijsen
9 april 2017, 16:11
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 14 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent een vers app-overzicht! Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 14 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 14 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

Clips

Apple

Gratis via App Store

Foto- en videobewerking-app Clips is de nieuwste app van Apple in de App Store. Met Clips kijkt Apple af bij onder andere Snapchat, Instagram en Prisma. Het idee is dat je foto’s en video’s kunt maken, of uit je bibliotheek plukt, en deze opleukt. Vervolgens kun het resultaat delen via iMessage, of op sociale platformen als Facebook en Instagram. Clips is dus geen op zichzelf staand sociaal platform. Lees ook ons overzicht met handige tips voor Clips.

KAMI 2

State of Play Games

Gratis via App Store

In KAMI 2 is het je doel om de pagina’s in beeld één kleur te geven, en dit moet je binnen een beperkt aantal zetten voor elkaar krijgen. Je kiest een kleur en plaatst vervolgens je vinger op het veld. Hierdoor ontvouwt papier vanuit je vinger naar de omgeving. Dit lijkt makkelijk, maar de levels worden steeds complexer waardoor je goed moet kijken en nadenken. De video hieronder laat zien hoe het werkt.


Giphy is al jaren de plek waar je moet zijn voor alles wat met gifs te maken heeft. Onder die positie zet Giphy vandaag een streep met de nieuwe Says-app. Zoals de naam al doet vermoeden, staat spraak hierbij op de eerste plaats. Nadat je de app toegang hebt gegeven tot je camera en microfoon, kun je beginnen met opnemen. Tijdens het opnemen van een gif, luistert Giphy Says mee naar wat je zegt. Je woorden worden vervolgens live uitgeschreven in een tekstballon op je scherm.

Pollennieuws

World of Warmth

€ 1,99 via App Store

Pollennieuws is één van de bekendste en handigste apps. De app presenteert op een kaart van Nederland de pollenverwachting bij droog weer. Op de kaart wordt met kleuren aangegeven hoe groot de ‘dreiging’ is. Gebruikers kunnen een cijfer toekennen aan hoeveel last van hooikoorts ze die dag hebben én aangeven wat de symptomen zijn. De meldingen helpen Pollennieuws in kaart te brengen waar het meest last van hooikoorts is.

Met deze 3 apps ben je klaar voor het hooikoorts-seizoen

Toca Life: School

Toca Boca AB

€ 3,99 via App Store

In Toca Life School, de gratis App van de Week, is er geen tijd voor saaie rekensommen of suffe huiswerkopdrachten. In deze tekenfilmstad valt van alles te beleven. Zet een cafetaria op stelten, breng de zomervakantie door met je schoolvrienden of ga naar een jongerenclub om spelletjes te spelen en deel uit te maken van een schoolband. Spelers maken een eigen personage aan, dat gaandeweg kennismaakt met alle inwoners van dit vrolijke stadje.

Runtasty - Healthy Recipes

runtastic

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Runtastic is een van de populairste sport-apps in de App Store. Nu willen de makers je ook gezond met eten aan de slag laten gaan via de nieuwe app Runtasty. Je kunt in de app door recepten scrollen of een categorie kiezen, zoals vlees, vegetarisch, suikervrij of makkelijk. Bij de recepten wordt duidelijk aangegeven hoelang het duurt om te maken, wat je exact nodig hebt, wat je moet doen en uiteraard ook erg belangrijk: wat de voedingswaarden zijn. Voor extra duidelijkheid heeft elk recept een eigen video.

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

Hearthstone, de bekende kaartgame van ontwikkelaar Blizzard, werd deze week van een flinke uitbreiding voorzien. Journey to Un’Goro brengt 135 nieuwe kaarten, die je verzamelt door pakjes te verdienen of aan te schaffen. In tegenstelling tot voorgaande uitbreidingen is er geen nieuw singleplayer avontuur aanwezig, al ben je voorlopig wel even zoet om alle nieuwe kaarten te verzamelen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen