De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 14 – 2016

Redactie
10 april 2016, 15:55
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 14 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo kreeg WhatsApp end-to-end-encryptie, verscheen YouTube Gaming in Nederland en werd de officiële iDeal-app uitgebracht.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

De uitrol van de nieuwe niet-chronologische tijdlijn is toch doorgezet in Instagram. De wijziging houdt in dat de foto’s op basis van interesses en vriendschappen worden gesorteerd, in plaats van tijd. Wil je dit niet, dan is een oplossing door de app niet te updaten. Hierdoor loop je mogelijk wel nieuwe features mist.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft end-to-end-encryptie voor alle communicatie in de app ingeschakeld. Dit betekent dat alle berichten die je stuurt versleuteld worden en alleen de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Zelfs WhatsApp kan niet meelezen met de berichten en ook geen informatie geven als bijvoorbeeld de overheid hierom vraagt.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ING geeft als eerste bank in Nederland haar klanten de mogelijkheid om te betalen door gebruik te maken van een qr-code in de Mobiel Bankieren-app.  Met betalen via QR-codes hoopt ING nog een optie te kunnen bieden om snel en simpel te betalen. Eerder introduceerde de bank al betalen via stembediening en met je vingerafdruk.

YouTube Gaming

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met YouTube Gaming kun je naar streams kijken van andere gamers. Ook is het mogelijk om eerdere opnames van spellen te uploaden. Met de app hoopt YouTube de strijd aan te gaan met Twitch, een enorm populair platform voor gaming-streams waar maandelijks miljoenen mensen naar kijken.

Matchwinner RTL 7

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In de Matchwinner-app, die gebaseerd is op de gelijknamige tv-show, test je aan de hand van enkele pittige vragen je voetbalkennis. Het thema van de vragen verandert iedere dag, maar je moet altijd zorgen dat je ze binnen de tijd beantwoordt. Dat is behoorlijk lastig, aangezien je maar tien seconden hebt voor elke vraag.


Microsoft heeft zijn Hub-toetsenbord uitgebracht voor Apple-apparaten. Hiermee kun je onder meer snel Office-bestanden met anderen delen. Verder heeft het toetsenbord een zoekbalk, waarmee je snel naar bestanden zoekt. De app is prima te gebruiken als standaard toetsenbord, maar vooral interessant voor Office 365-gebruikers.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

De Facebook iOS-app heeft een update gekregen, waardoor het nu voor slechtzienden en blinden mogelijk wordt om zich een beeld van foto’s te vormen. De app bevat een functie die geplaatste afbeeldingen omschrijft. Facebook gebruikt hiervoor speciale fotoherkenningssoftware, die in staat is om van foto’s een omschrijving te geven.

iDEAL

Currence iDEAL BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

iDeal heeft een app uitgebracht waarmee je snel en veilig betaalt via een qr-code. De gebruiker dient de code te scannen, waarna het bedrag wordt ingevuld. Daarna stuurt de app je door naar de app van je bank om de betaling af te ronden. Je rekent dus niet binnen de app zelf af, maar de mobiele app van je bank.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Een Facebook Messenger-update maakt het mogelijk om voortaan je Messenger-contactinformatie te delen via een scanbare code. Hiervoor dien je in het instellingenmenu van Facebook Messenger een gebruikersnaam aan te maken. Deze deel je vervolgens via een link, in de vorm van m.me/gebruikersnaam, of een scanbare code.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu