De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 13 – 2015

Wouter Nijsen
29 maart 2015, 16:05
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 13 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope is Twitters antwoord op Meerkat, de iOS-app die je met een druk op de knop een livestream laat starten en vervolgens deelt op Twitter. Een groot voordeel van Periscope is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is iets dat met Meerkat op het moment van schrijven nog niet kan. Daarnaast is het met Periscope mogelijk om andere gebruikers te volgen en een pushnotificatie te ontvangen als een nieuwe stream begint.

Layout from Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Met Layout komt Instagram eindelijk met een eigen fotocollage-app, die volgens de ontwikkelaars een stuk intuïtiever en gebruikersvriendelijker is dan applicaties van derden. Een fotocollage maken met Layout is dan ook erg simpel: je kiest maximaal negen foto’s uit, die vervolgens bij elkaar worden geplaatst. Hierna heb je de mogelijkheid om ze aan te passen. Een toffe functie van Layout is ‘Gezichten’, die automatisch alle foto’s zoekt waar personen op staan.

NU.nl

DPG Media Services

Gratis via App Store

De app van nieuwsdienst NU.nl heeft een fikse make-over gekregen in versie 5.0. Zo is hij nu geschikt voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus en is er een handige widget beschikbaar. Daarnaast is de gebruikservaring van de app een stuk rustiger, omdat de categorieën zijn vervangen door aparte titels. Ook is het nu mogelijk om het nieuws te checken vanuit het Berichtencentrum en artikelen te delen met handige iOS 8-extensies.


De bijhorende app van Pauls Popduel, bekend van het radioprogramma RabRadio op 3FM, heeft deze week een flinke update gekregen. Met Popduel kun je nu niet alleen tegen anderen strijden via het internet, maar ook jouw eigen muzikale kennis testen in de singleplayermodus. De bedoeling is dat je in 30 seconden tijd zoveel mogelijk goede antwoorden geeft. Ook tof is de mogelijkheid om in de radiouitzending van Paul Rabbering te komen, door je in de app aan te melden.

Snow Roll

Happymagenta UAB

Gratis via App Store

Snow Roll is een nieuwe verslavende game waarin het de bedoeling is om een pinguïn op een enorme sneeuwbal veilig langs de bomen en obstakels in een bos te loodsen. Dit doe je door goed getimed op het scherm te tikken. Onderweg ben je niet alleen bezig met het ontwijken van bomen, ijsblokken en beren, maar ook met het verzamelen van muntjes en power-ups. De muntjes gebruik je in een mini-game waarbij je andere soorten sneeuwballen vrijspeelt.


Altijd al willen weten hoe je eruitziet met een dikke laag make-up op je gezicht? Cosmeticagigant L’Oréal heeft de Make Genius-app uitgebracht die je digitaal make-up laat uitproberen met de frontcamera van je iPhone. Na het inscannen van je gezicht kun je verschillende cosmeticaproducten selecteren en realtime op je gezicht smeren. Zo probeer je bijvoorbeeld uit welke lipstick, oogschaduw, bronzer en blush het beste staat. Dit staat garant voor hilarische resultaten.


Meerkat is deze week voorzien van de eerste grote update, waardoor het een stuk makkelijker is om livestreamers te zoeken en ze te volgen. Waar het voorheen alleen mogelijk was om mensen op gebruikersnaam te zoeken, komen er nu vanzelf suggesties in beeld, gebaseerd op mensen die je (wellicht) van Twitter kent. Ook zijn comments, die voorheen automatisch op je stream werden geplaatst, uit te schakelen.

TouchTone™

aeiowu

€ 2,99 via App Store

TouchTone is een nieuwe puzzelgame die tegelijk een aanslag is op de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. In beeld staan gekleurde, bewegende lijnen die je met een matchende kleur aan de zijkant moet verbinden. Dat doe je door ‘spiegels’ te plaatsen op een grid, waarmee je de lijnen van richting kunt veranderen. Door de puzzels op te lossen, krijg je als hacker toegang tot berichten en kom je informatie te weten. Van sommige berichten moet je aangeven of het een potentiële dreiging heeft of niet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu