De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 9 leukste iOS-apps in de App Store van week 13 – 2017

Lars Paijmans
2 april 2017, 16:15
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store van week 13 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 13 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 13 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

IFTTT - computers & workflow

IFTTT

Gratis via App Store

IFTTT werkt nog beter samen met iOS. Je kunt nu namelijk App Store- en Agenda-verbindingen maken. Dat levert een hoop handige toepassingen op. Dit biedt een hoop nieuwe mogelijkheden, om het leven met je iPhone net een beetje fijner te maken. Het is nu met IFTTT bijvoorbeeld mogelijk om een bericht te krijgen als een nieuwe game in de top tien gratis apps in de App Store terecht komt. Zo weet je zeker dat je geen nieuwe hit mist.


De populairste app van het moment: de Mindfuck app van Victor Mids. Haal trucs uit bij mensen en leer hoe ze werken. De leukste hiervan is misschien wel ‘Mindf*to’. Je maakt een selfie of een foto van iemand anders en het resultaat krijg je op zijn kop te zien. De persoon op het plaatje lijkt je toe te lachen, tot je de afbeelding draait. Je mond en ogen staan omgedraaid en het gezicht oogt ineens duivels. Een ander experiment is ‘de intuïtie test’.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram heeft een gratis update uitgebracht waarmee gebruikers elkaar kunnen bellen. Daarvoor moet zowel de beller als de ontvanger zijn app hebben geüpdatet. De chat-app rolt de functie eerst in West-Europa uit, de rest van de wereld volgt. Dat betekent dat we er in Nederland en België alvast gebruik van kunnen maken. Je opent een chat binnen de app en tikt op de naam van de ontvanger. In het menu dat uitklapt zie je nu de ‘Bel’-knop staan. Als je daarop tikt en de ander neemt op, wordt de verbinding gemaakt.

AH Moestuintje

Albert Heijn

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hobby-tuiniers kunnen hun handen weer uit de mouwen steken, want de Albert Heijn Moestuintjes-actie is weer gestart. Met de AH Moestuintje app weet je zeker dat je radijsjes en andere mini-gewassen goed verzorgd worden. Na het boodschappen doen kun je jouw groene vingers weer op de proef stellen. Het is niet erg als je hier geen ervaring mee hebt, want de app geeft je alle info die je nodig hebt.

SoundCloud - Muziek & Liedjes

SoundCloud Global Limited & Co KG

Gratis via App Store

Met een SoundCloud Go of Go+ abonnement kunnen gebruikers offline en zonder reclame muziek streamen. De twee betaalde muziekdiensten van SoundCloud zijn vanaf nu ook in Nederland beschikbaar. Dat is een jaar nadat ze in de Verenigde Staten werd gelanceerd. Een abonnement voor het standaard Go-abonnement kost 5,99 euro per maand en voor Go+ betaal je 9,99 euro. Tenminste, als je het abonnement rechtstreeks bij SoundCloud afsluit. Doe je het via de iOS-app, dan kost het respectievelijk zomaar 7,99 euro en 12,99 euro per maand door toeslag van Apple.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook rolt een nieuwe functie voor zijn berichten-app uit. Het is nu namelijk mogelijk om je live locatie te delen met vrienden. Dit is natuurlijk al te doen met via Find My Friends, maar dat werkt niet als je vrienden een Android-toestel hebben. De locatiefunctie van Facebook Messenger werkt op beide platformen.

DigiD

Rijksoverheid

Gratis via App Store

Inloggen met je DigiD is vanaf vandaag een stuk gemakkelijker geworden. De Nederlandse overheid heeft een DigiD-app uitgebracht waarmee je voortaan snel kunt inloggen. Als je bij DigiD inlogt, is de kans groot dat je het wachtwoord vergeten bent. De overheid ziet dit in en brengt daarom een DigiD app uit voor iOS en Android. Zodra je deze hebt ingesteld, kun je de app gebruiken om een qr-code te scannen en daarmee veilig in te loggen.

Panols

Juan Arreguin

€ 1,99 via App Store

Om jou aan te moedigen de Apple Store-app te gebruiken, zet Apple er zo nu en dan een gratis app in. Dit keer is dat Panols, een aanrader voor iedere panoramafotograaf. Panols is een app die panoramafoto’s deelbaar maakt op het sociale fotonetwerk Instagram. Door een foto op te knippen kun je ze alsnog als drie vierkante plaatjes uploaden naar Instagram. Op die manier komen ze mooi als brede panoramafoto op je profiel te staan.

22tracks

22tracks

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het muziekplatform 22tracks heeft een vernieuwde app uitgebracht, nadat de eerdere versie tijdens de herlancering van het platform eind 2016 uit de App Store verdween. In oktober vorig jaar ging het roer van 22tracks om. Sindsdien gebruikt de muziekdienst nummers van muziekdienst Spotify om te streamen, in de jaren daarvoor werden nummers allemaal zelf naar 22tracks geüpload. De app van het muziekplatform verdween van de iPhone omdat er geen integratie met Spotify was, maar nu is hij dus terug.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu