De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 12 – 2015

Wouter Nijsen
22 maart 2015, 16:01
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 12 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Studio MX

Dubble Photos

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dubble Studio is een simpele app die twee foto’s neemt en die over elkaar legt. In beeld staan twee grote plustekens. Die tik je aan en vervolgens kies je uit de galerij twee foto’s die je wil combineren. Voor het beste resultaat neem je het beste twee foto’s waarop weinig gebeurt. Door zelf te combineren kun je inspelen op de positionering van wat op moet vallen.


Krijg je geen genoeg van de series die MTV uitzendt, dan is de de MTV Play-app zeker het proberen waard. De gratis versie van de app geeft een voorproefje van series als Catfish, Awkward en Geordie Shore. Je kunt van alle seizoenen de eerste aflevering bekijken. Wil je toegang tot alle seizoenen en afleveringen, dan moet je voor 3 euro per maand of 30 euro per jaar een premium abonnement afsluiten.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds: Experience Music and Animation Art in an Indie Game

POSSIBLE GAMES Kft.

€ 4,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adventures of Poco Eco doet op het eerste gezicht erg denken aan Monument Valley, maar is zeker geen kloon van deze game. Poco Eco draait om het ontdekken van muzikale levels met puzzelelementen in een levende wereld. Deze bestaat voor een groot gedeelte uit instrumenten die als versiering dienen. Door erop te tikken, maken ze geluid. Ook tof is de soundtrack, die goed bij de game past en is gemaakt door de Hongaarse artiest IAMYANK.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

WhatsApp-alternatief Telegram heeft deze week een update gekregen die de groepsgesprekken van de app verbetert. Zo kun je nu specifiek op iemand antwoord geven door tweemaal op het bericht te tikken en op ‘antwoorden’ te drukken. Daarnaast zijn mensen nu direct in het gesprek te betrekken met een mention (@gebruikersnaam). Tot slot introduceert de update hashtags. Daarmee wordt het mogelijk om alle berichten die van een bepaalde hashtag zijn voorzien gemakkelijk terug te vinden.

Modern Combat 5

Gameloft

Gratis via App Store

De fraaie shooter Modern Combat 5 is voortaan gratis te downloaden in de App Store. Ontwikkelaar Gameloft heeft het spel free-to-play gemaakt, waar het voorheen een kleine 6 euro kostte. De game heeft er echter wel wat beperkingen bij gekregen. Zo is er nu een energiemetertje dat bepaalt hoeveel missies je maximaal kunt spelen, alvorens je moet wachten. Ook zijn er meer in-app aankopen aan de game toegevoegd.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Vine-app heeft een nieuwe update gekregen voor iOS, waarmee de zes-seconden-filmpjes ook offline bekeken kunnen worden. Daarnaast is de dienst een stuk sneller. Om dat te bewerkstelligen maakt Vine de video’s kleiner in formaat. De app maakt daarvoor gebruik van een betere compressie. Dit betekent wel dat video’s worden opgeslagen, wat je mogelijk meer data en geheugen kost.

Mr Jump

1Button SARL

Gratis via App Store

Mr Jump is een nieuwe game waarin je met een mannetje door twaalf levels moet springen. Dat doe je door op het scherm te tikken. Hou je iets langer ingedrukt, dan springt het poppetje hoger en verder. Het is de bedoeling dat je steeds obstakels ontwijkt, zo mag je niet op stekels landen en kun je niet tegen muren springen. Ook dien je over afgronden te springen door precies op het scherm te tikken als het mannetje een vierkant raakt.


Moju is een soort flipboekje op je iPhone, behalve dat je geen pagina’s hoeft te ‘flippen’. Door je iPhone te bewegen ontstaat er een filmpje van foto’s die achter elkaar genomen zijn. Moju is heel simpel in gebruik, dus iedereen kan een animatie maken. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is zorgen dat je drie tot 24 frames hebt. Ook kun je mensen volgen, likes uitdelen en reageren op creaties van anderen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu