De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 12 – 2018

Rick van der Veer
25 maart 2018, 16:10
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 12 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 12 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Magic Lasso

Magic Lasso is een app die het blokkeren van advertenties mogelijk maakt in Safari, op zowel je iPhone als je Mac. Hiervoor wordt de Materiaalblokkeringen-functie van Safari ingezet. Dat betekent dat de app nauwelijks geheugen gebruikt, accu bespaart en het laden van pagina’s in veel gevallen versnelt.

Waar Magic Lasso in uitblinkt ten opzichte van andere adblock-apps voor Safari, is dat de app gratis te gebruiken is. De grootste concurrenten van Magic Lasso, Purify en 1Blocker, zijn beiden betaalde apps. De makers van Magic Lasso beloven daarnaast dat de basisfuncties van de app gratis te gebruiken blijven, al sluiten ze een betaalde versie met extra features niet uit.

Download Magic Lasso in de App Store (gratis)

Adblock by Magic Lasso

Matthew Bickham

Gratis via App Store

2. PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

PlayerUnknown’s Battlegrounds (afgekort tot PUBG) is een fenomeen. Eerst ontplofte de game op de pc, later kwam er een versie voor spelcomputer Xbox One uit en nu kun je de volledige game gewoon op je smartphone spelen.

In PUBG spring je uit een vliegtuig boven een eiland samen met 99 andere spelers. Land je, dan moet je zo snel mogelijk wapens en bepantsering vinden om jezelf te verdedigen. Het speelveld wordt namelijk steeds kleiner gemaakt, waardoor je hoe dan ook andere spelers tegen gaat komen. Het doel is om als laatste over te blijven. Dan krijg je ‘Winner Winner Chicken Dinner!’ in beeld en begint het hele verhaal opnieuw.

Download PUBG Mobile in de App Store (gratis)

PUBG MOBILE

Tencent Mobile International Limited

Gratis via App Store

3. Nightly

Volgens onderzoek van Multiscope uit 2017 ervaren zes op de tien Nederlanders slaapproblemen. Zij vinden het moeilijk om in één keer door te slapen, en komen vaak moeilijk tot rust. Voor deze mensen zijn meerdere apps beschikbaar, waaronder Nightly. Deze app is gericht op het verbeteren van de nachtrust en het aanleren van een gezond slaapritme. Als kritische nooit willen we wel meegeven dat sommige slaapexperts en wetenschappers juist van mening zijn dat smartphones in de slaapkamer uit den boze zijn.

Wanneer je gaat slapen start je de app en activeer je de ‘slaapmodus’. Het scherm is nu helemaal zwart waardoor je niet meer afgeleid kan worden. Daarbij verkleint de app de kans op nachtmerries. Wanneer hij merkt dat je onrustig bent, omdat je bijvoorbeeld veel ligt te rollen, speelt hij specifieke audiofragmenten af. Deze moeten jou weer kalmeren, terwijl je dus aan het slapen bent.

Download Nightly in de App Store (4,99 per maand)

Nightly: enjoy healthy sleep

DreamJay Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Google Maps

Versie 4.47 van Google Maps laat voortaan de wachttijden zien bij meer dan een miljoen restaurants ter wereld. Door een restaurant te zoeken en meer informatie op te vragen, krijg je een grafiekje te zien. In deze grafiek wordt met blauwe staven aangegeven hoe druk het er gemiddeld is, met een extra aanduiding voor het drukste moment van de dag en de gemiddelde wachttijd.

Vanaf nu kun je ook makkelijker door verschillende reviews van locaties bladeren. Zo kun je recensies sorteren op verschillende factoren en beoordelingen. Op die manier weet je dus niet alleen wat de positieve verhalen zeggen, maar kun je ook de mening van kritische eters opzoeken.

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

5. Instagram

Instagram heeft de volgorde waarin berichten worden getoond aangepast. Voortaan zie je meer recente foto’s en video’s bovenaan je tijdlijn. Ook wordt een verversknop geïntroduceerd, zodat je feed niet uit zichzelf vernieuwd. Nieuwe berichten staan dus niet per definitie weer bovenaan, zoals vroeger het geval was.

Met de ‘Nieuwe berichten’-knop krijg je meer controle over wanneer je de meest recente foto’s, video’s en stories wilt binnenhalen. Wanneer je erop drukt wordt je naar de bovenkant van je feed gestuurd. Doe je dit niet, dan gebeurt er niets en kun je blijven scrollen. De komende maanden wordt er meer verbeterd aan de Instagram-tijdlijn, maar wat precies is nog niet bekend.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu