De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 11 – 2018

Rick van der Veer
18 maart 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 11 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 11 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. AfterShip

Het is makkelijker dan ooit om online dingen te bestellen. We beperken ons al lang niet meer tot Nederlandse webwinkels, want onze kleding, boeken, games enzovoort komen van over de hele wereld. Het valt alleen nog niet mee om al je bestellingen bij te houden. Vaak worden bestellingen namelijk via verschillende bedrijven verzonden en gebruikt elk bedrijf weer een eigen vreemde webinterface voor het tracken van de pakketjes.

AfterShip heeft een zeer simpele, maar doeltreffende app. Je hoeft enkel op het plusje te tikken, een nummer in te voeren, eventueel een vervoerder te specificeren en je zending wordt in de lijst geplaatst. In deze lijst zie je per zending wat de laatste updates zijn, wie de vervoerder is en de contactinformatie van die vervoerder. Is er een update over een van je zendingen, dan krijg je daar een handig berichtje over.

Download AfterShip in de App Store (gratis)

AfterShip Package Tracker

AfterShip Limited

Gratis via App Store

2. Evoland 2

De eerste smartphonegames stellen niet veel meer voor vergeleken met nu. Mobiele games hebben enorme stappen gezet, en de nieuwe game Evoland 2 maakt hier een groot feest van. Evoland 2 neemt je mee in een tijdreis door deze verschillende spelstijlen en genres.

Net zoals het origineel doorloop je in dit spel niet alleen een avontuur, maar maak je ook de transformatie van klassieke pixelgraphics naar 3D-games mee. Zo begin je de game in een herkenbare groene kamer die van de eerste Game Boy af had kunnen komen. Hier maak je kennis met de hoofdpersoon, versla je wat vijanden en kom je daarna al snel in een groter gebied terecht.

Download Evoland 2 in de App Store (7,99 euro)

Evoland 2

Playdigious

€ 0,99 via App Store

3. WeChat

WeChat is bijna net zo populair als WhatsApp en heeft meer dan één miljard gebruikers. Toch kent vrijwel niemand in Nederland het. Hoog tijd om eens aandacht te schenken aan deze immens populaire app.

Je kunt veel meer dan enkel chatten en bellen met de app. Zo is het onder meer mogelijk om in winkels te betalen met je telefoon door middel van WeChat Pay, en taxi’s te bestellen. Ook kun je geld terugvragen van vrienden wanneer je iets hebt voorgeschoten, zoals Tikkie in Nederland doet. Dit is dan ook dé reden achter het succes: WeChat is niet simpelweg een chat-app, maar een volwaardig platform.

Download WeChat in de App Store (gratis)

WeChat

WeChat

Gratis via App Store

4. Google Lens (Google Foto’s)

Eerder kwam Google Lens al uit voor Android, maar nu is de feature ook beschikbaar op de iPhone. De komende week wordt de Google Foto’s-app voorzien van de slimme beeldherkenning die Lens biedt. Google Lens is een slimme assistent, die extra informatie bij je foto’s biedt. Door Googles machine learning kan Lens automatisch objecten, teksten of merken in je foto’s herkennen.

Google Lens bouwt met Lens voort op Google Goggles, een app die Google in 2010 al uitbracht. Die app gebruikte je smartphonecamera al om objecten te herkennen. Google Lens wordt daarnaast op termijn geïntegreerd in de Google Assistant, zodat je niet alleen met spraak vragen kunt stellen, maar ook met beeld.

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu