De 5 leukste iOS-apps in de App Store week 11 – 2017

Wouter Nijsen
19 maart 2017, 16:07
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store week 11 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 11 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 11 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

OXENFREE

Night School Studio

Gratis via App Store

Het avonturenspel Oxenfree is nu verkrijgbaar in de App Store. Een groepje vrienden reist naar een vreemd eiland. Hier ontstaat een griezelig en vooral uniek avontuur dat je beleefd moet hebben. Oxenfree is een 2d-game dat dus voornamelijk om het verhaal draait. Je zult wel kleine puzzels moeten oplossen, maar grotendeels ben je bezig met rondlopen op het eiland en het voeren van gesprekken. Leuk is dat het hoofdpersonage altijd een radio bij zich draagt, waarmee ze enkele bijzondere dingen in de wereld kan doen.

Hilversumtv

Tobit.Software

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

De app HilversumTV bundelt ‘het beste’ van de publieke omroep van de afgelopen 65 jaar. Van Van Kooten & De Bie tot Theo & Thea en zelfs oude Journaaluitzendingen zijn terug te kijken. Via de HilversumTV-app worden de uitzendingen gepresenteerd. Je kijkt de video’s via een YouTube-speler. Als ze nog op YouTube staan tenminste, want we kwamen ook wat video’s tegen die niet meer beschikbaar waren. De uitzendingen kun je met een handige knop direct delen via sociale media, daarnaast is het voor gebruikers mogelijk een reactie achter te laten.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp draait de transformatie naar Snapchat een stapje terug. Na een berg met klachten brengt de populairste chat-app ter wereld de oude WhatsApp tekststatus terug. Hierdoor keer het tekstbalkje onder je gebruikersnaam terug, waarin je in een paar woorden je status aan kunt geven. ‘In een meeting’ bijvoorbeeld. Je past deze status aan via de instellingen van de app en kom je tegen als je de contactenpagina opent. Ook als je een nieuwe chat wilt starten zie je direct de status van de persoon waarmee je het gesprek aan wilt gaan.

Pico Digital Film

Chase McCoy

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Voor veel iPhone-gebruikers zal het een gewoonte zijn: je maakt een foto en kiest daarna een bijpassende filter om je kiekje net dat beetje mooier te maken. Ontwerper Louie Mantia laat met Pico Digital Film zien hoe dit in de tijd voor de smartphone werkte. Toen kon je foto’s een filter geven door het fotorolletje te wisselen. Hierdoor komen kleuren er anders uit te zien, wat bijvoorbeeld voor een warm of koel effect zorgt. Een groot verschil met hoe het nu werkt, omdat je op deze manier de filter al kiest voordat je de foto maakt.

Bean's Quest

Kumobius

€ 3,49 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

In Bean’s Quest, de gratis App van de Week, kruip jij in de huid van een vrolijke groene boon met een sombrero op zijn hoofd. Deze stuitert automatisch over je scherm, zodat jij alleen maar op de linker of rechter pijl hoeft te tikken. Hierdoor doet het spel een beetje denken aan Super Mario Run, waarbij je in Bean’s Quest dus automatisch springt in plaats van rent. In de game zitten 150 afzonderlijke uitdagingen verstopt, verspreid over 5 werelden. Genoeg te doen dus, en met de vermakelijke achtergrondmuziek zal deze game niet snel vervelen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen