De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 11 – 2016

Wouter Nijsen
20 maart 2016, 16:04
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 11 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de veilige e-mail-app ProtonMail, kreeg WhatsApp een handige update en kunnen aan de slag met de Letterboxd-app.

Letterboxd

Letterboxd

Gratis via App Store

Letterboxd is de laatste jaren uitgegroeid tot de verzamelplaats voor filmliefhebbers. De mobiele site was al redelijk, maar nu is er een officiële iOS-app. Daarmee kun je bijhouden welke films je allemaal hebt gezien, beoordelingen en reviews toekennen en mensen volgen. Zo hou je in de gaten wat je vrienden leuk vinden en ontdek je films die anderen aanraden.

LastPass Authenticator

LogMeIn, Inc.

Gratis via App Store

Naast het opslaan van wachtwoorden laat LastPass je voortaan ook je identiteit bevestigen met je iPhone. Dit is nu mogelijk met de losse app LastPass Authenticator. De applicatie zorgt ervoor dat er een extra beveiligingslaag over het inloggen op LastPass zelf zit, maar de app is ook voor andere diensten te gebruiken.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Tot op heden was het voor een zogeheten supergroep mogelijk om maximaal 1000 leden te hebben. Met Telegram 3.7 is dit uitgebreid naar 5000 personen. Dat is vooral handig voor bedrijven of organisaties die met hun medewerkers willen communiceren, maar in zo’n grote groep zijn regels ook van belang. De update brengt daarom ook uitgebreide mogelijkheden voor moderators.

Proton Mail - Encrypted Email

Proton AG

Gratis via App Store

Het Zwitserse bedrijf ProtonMail heeft een officiële iOS-app uitgebracht. De ProtonMail-app laat je versleuteld e-mailen en toont aan dat krachtige beveiliging ook heel gebruiksvriendelijk kan zijn. De app beveiligt je berichten met end-to-end-encryptie, maar je kunt ProtonMail ook gebruiken om ‘normaal’ te e-mailen. Ook kun je berichten na een bepaalde tijd weer verwijderen.

Sputnik Eyes

Shelly Alon

€ 3,49 via App Store

Apple heeft de populaire puzzelgame Sputnik Eyes uitgeroepen tot App van de Week. In de game beschik je over een speelveld met lijntjes en punten, waarop robots met verschillende kleuren staan gepositioneerd. De robots moeten via de lijntjes naar een punt worden gebracht waar de kleuren met elkaar corresponderen. Dit wordt al gauw behoorlijk moeilijk.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Een nieuwe WhatsApp-update voegt een aantal kleine, maar handige functies toe. De belangrijkste feature is dat je sneller op berichten kunt reageren. Wanneer je in de app een bericht ontvangt, kun je de melding omlaag vegen om direct een reactie te typen. Daarnaast kun je bij elk (groeps)gesprek aangeven of je ontvangen media wilt bewaren en pdf-bestanden vanuit andere apps sturen.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

De handige scan-app Scanner Pro kreeg deze week een grote update. De app kan voortaan Nederlandse teksten herkennen, waardoor scans in de zoekfunctie verschijnen en gemakkelijker te bewerken zijn. Ook worden scans door de update een stukje scherper gemaakt en kun je ze sneller delen met anderen.


De nieuwe iOS-app Splash is het beste te omschrijven als een combinatie van Periscope en Snapchat. De app richt zich volledig op 360-graden-video’s en virtual reality en maakt het mogelijk om video’s, die onder meer geschikt zijn voor de Google Cardboard, te delen. Tof is dat je video’s in een bepaald gedeelte van het beeld kunt plaatsen, wat er origineel uit ziet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu