De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 10 – 2015

Wouter Nijsen
8 maart 2015, 16:15
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 10 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw (of in ieder geval geüpdatet) en wat ons betreft zeker de moeite waard.


Temple Run Oz is een eindeloze rengame die deze week is uitgeroepen tot App van de Week, waardoor je ‘m tot aanstaande donderdag gratis kunt downloaden. De spelopzet is hetzelfde als eerdere Temple Run-games, al ziet Oz er een stuk fraaier uit. Dat is vooral te danken aan de omgevingen waar je doorheen rent, die constant weer veranderen. Het ene moment bevindt je je op de Yellow Brick Road en even later vlieg je in een luchtballon en swipe je naar links en rechts om obstakels te ontwijken.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

Gmail voor iOS is toe aan versie 4.0 en die brengt een aantal handige features met zich mee. De belangrijkste is de mogelijkheid om vanuit het Berichtencentrum direct op mails te reageren. Tevens kan Gmail voortaan documenten en foto’s vanuit andere applicaties versturen. Tot slot zorgt de update ervoor dat Gmail beter omgaat met bijlagen. Er is nieuwe ‘viewer’ toegevoegd die in staat is om (grote) bestanden door te sturen naar andere applicaties, zoals iBooks of een Office-app.


Het is vanaf dit jaar voor de eerste keer mogelijk om je belastingaangifte via een speciale app te doen. Je opent de app en tikt op ‘Aangifte starten’. Daarna kies je een pincode van vijf cijfers om de aangifte te versleutelen. Met DigiD haal je je gegevens op en vervolgens doorloop je een aantal stappen waarbij je alleen wat informatie hoeft te controleren. Is dat het geval, dan sluit je af door een digitale handtekening te zetten en de aangifte te verzenden.


Tworlds is een app die zijn oorsprong in Nederland vindt. Tworlds laat je foto’s delen met iemand van een heel andere plek op aarde over eenzelfde onderwerp. Zo kun jij op dit moment je kat aaien, maar doet iemand in Singapore dat ook. Dat schept bijna een band. Je kiest eerst een moment uit en daarna maak je een foto die erbij hoort. Vervolgens wordt het kiekje geüpload en gedeeld met iemand die je niet kent ergens ter wereld. Je krijgt dan ook een foto terug.

Magic Touch: Wizard for Hire

Nitrome

Gratis via App Store

In Magic Touch: Wizard for Hire speel je – zoals de naam al doet vermoeden – als een tovenaar. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden te verslaan, om zo een zo hoog mogelijke score te behalen. Deze vijanden hangen aan een ballon, waarin een symbool staat, en komen langzaam naar beneden. Aan jou de taak om het symbool (bijvoorbeeld een streepje of halve cirkel) op het scherm na te tekenen. Je moet echter goed blijven opletten, want één foutje betekent gelijk game over.

Imgur: Funny Memes & GIF Maker

Imgur, Inc.

Gratis via App Store

Imgur, de populaire fotosite die sinds 2009 bestaat, heeft eindelijk een fatsoenlijke app voor de iPhone gekregen. Deze biedt alle functies die je van Imgur gewend bent: snel toegang tot de beste viral plaatjes, een commentfunctie en de mogelijkheid om snel GIFs met anderen te delen. Ook is het mogelijk op plaatjes omhoog of omlaag te stemmen, al is het dan wel noodzakelijk om in te loggen. Dat kan via Facebook, Twitter, Google of Yahoo.

OneShot for Screenshots

Ian Ownbey

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

OneShot for Screenshots is een handige app waarmee je tekst-screenshots op Twitter kan delen met toevoeging van commentaar of een link. Je maakt om te beginnen een screenshot op je iPhone (door de home- en powerknop tegelijk in te drukken). Hierna open je de app en kies je het screenshot dat je wil delen. Vervolgens kun je hem als je wil bijsnijden. In een volgend scherm is het mogelijk om tekst te markeren, zodat het beter opvalt.


Lastronaut werd deze week door Apple uitgelicht in de App Store als één van de beste nieuwe games. Het is gemakkelijk te bedenken waarom: het spelletje ziet er prachtig uit en na elke game over wil je weer verder spelen. In Lastronaut speel je een menselijke robot en is het zaak zo ver mogelijk over de verwoeste aarde te rennen. De setting is een prachtige pixelwereld waarbij vooral de mooie kleuren en lichteffecten opvallen. Alles oogt heel levendig en soepel, wat knap is voor een endless runner en zeker als er zoveel in beeld gebeurt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu