Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 10 – 2017

Lars Paijmans
12 maart 2017, 16:11
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 10 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 10 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 10 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

The Escapists: Prison Escape

Team17 Digital Limited

€ 5,49 via App Store

Minecraft, Ski Tracks en Babyfoon 3G moeten na weken eenzaam aan de top te staan opschuiven: The Escapist komt in een paar dagen tijd met stip op 1 binnen in de App Store hitlijsten. The Escapists is al langer een veel gespeelde pc-game, maar maakte vorige week de overstap naar de iPhone en iPad. Het principe is heel simpel: jij wordt als gevangene in een oranje overal in en gevangenis geplaatst en moet op eigen houtje een manier vinden om te ontsnappen.

SMARTIFY: Scan & Discover art

Smartify CIC

Gratis via App Store

Iedereen is een kunstkenner met Smartify: een indrukwekkende app waarmee je iPhone kunstwerken kan herkennen en achtergrondinfo geeft. Dankzij apps als Shazam hoef je jezelf nooit meer af te vragen naar welk nummer je luistert. Met een druk op de knop luistert je iPhone mee en presenteert vervolgens het nummer, de artiest en alle info die je nodig hebt. Smartify doet nu iets soortgelijks, maar dan met kunststukken in musea. Door de camera in je iPhone te benutten scant Smartify een schilderij in.

Snapseed

Google LLC

Gratis via App Store

De fijne fotobewerking-app Snapseed heeft een update gekregen. Het is nu mogelijk om sneller foto’s te bewerken door een serie instellingen te bewaren als een Snapseed look. Snapseed is de fijne fotobewerking-app van Google, waarin je een hoop opties krijgt om afbeeldingen aan te passen. Als je de app gebruikt merk je wellicht dat je constant voor dezelfde serie instellingen gaat. Bijvoorbeeld die ene vintage-filter, een beetje ‘drama’, bijsnijden tot een vierkant, de helderheid iets verhogen enzovoort. Deze route bij elke foto herhalen is onnodig werk. Daarom is dat nu niet meer nodig.

Skoove: Learn to Play Piano

Learnfield GmbH

Gratis via App Store

De nieuwe iPad-app Skoove kan je via een flink aantal lessen piano leren spelen. Enkele van deze lessen zijn gratis te proberen. Staat er een piano of keyboard in huis, maar heb je nooit de tijd genomen om het instrument te leren spelen? Dan is dit je kans. De nieuwe app Skoove vervangt namelijk dure pianoleraren met meer dan 250 lessen. In elke categorie zijn een paar lessen gratis uit te proberen, maar voor toegang tot het volledige aanbod zul je een maandelijks abonnement moeten afsluiten.

Vimeo - Unlock Video Power

Vimeo.com, Inc.

Gratis via App Store

Wat is een videodienst nog zonder filmpjes die je in 360 graden kunt bekijken? Na YouTube en Facebook volgt nu ook Vimeo met ondersteuning voor ‘meeslepende verhaalvertellingen’. Vimeo kondigde 360-gradenvideo’s aan op zijn website. Deze video’s, die gebruikers helemaal om zich heen kunnen bekijken, komen beschikbaar op de webdienst en de mobiele apps van de dienst. Video’s zijn in 8K te uploaden, maar in 4K te bekijken via de speler van Vimeo. Daarnaast zijn de bestanden te downloaden, zodat je ze offline in hd-kwaliteit kunt bekijken.

Messenger

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

Facebook rolde deze week een heel nieuwe functie uit in zijn Messenger-app. Messenger Day laat je foto’s en video’s aankleden en delen. Na 24 uur verdwijnen ze. WhatsApp en Instagram hadden hun verhaalfunctie al en nu volgt ook Facebooks chatdienst Messenger. De app-update rolt vandaag onder gebruikers uit, hoewel je de functie misschien nog niet ziet. Heb dan even geduld. De dienst laat gebruikers foto’s en video’s delen die je openbaar of met vrienden kunt delen, die 24 uur lang de tijd hebben om ze te bekijken. Daarna verdwijnen je creaties vanzelf.

Google Meet

Google LLC

Gratis via App Store

Google Hangouts is voortaan opgedeeld in twee losse apps voor zakelijke gebruikers. Hangouts Chat wordt een concurrent voor apps als Slack, terwijl Hangouts Meet gericht is op vergaderen met een videochat. Google gaat zijn communicatie-app Hangouts in twee losse apps opdelen om beter aan de behoeften van zakelijke gebruikers te kunnen voldoen. Hangouts Chat wordt een concurrent voor Slack, waarbij je in verschillende kanalen kunt chatten. Op de iPhoned-redactie is Slack één van onze meestgebruikte apps. In onze Oogappels-reeks bespraken we Slack onlangs nog.

Pan-Pan

Spelkraft

€ 4,49 via App Store

Pan-Pan spreekt direct aan dankzij zijn visuele stijl. Die doet denken aan Monument Valley dankzij de zachte kleurtinten, simpele tekenfilmstijl en het isometrische camera. Tijdens het spelen blijkt dat Pan-Pan wel degelijk zijn eigen smoel toont, dankzij de open wereld en puzzels die uitstekend tot hun recht komen op het iPhone-touchscreen. De game vertelt een verhaal over een ruimteschip die neerstort op een mysterieuze planeet. De bedoeling is dat je het schip weer repareert zodat je terug naar je thuis kunt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's