De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 1 – 2018

Wouter Nijsen
7 januari 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 1 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 1 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Kies Ik Gezond?

Aan het begin van het nieuwe jaar willen veel mensen gezonder eten, iets wat het ministerie van Volksgezondheid graag aanmoedigt. Het lezen van etiketten in de supermarkt is vaak te onhandig of kost teveel moeite, zeker als je op zoek gaat naar specifieke voedingswaarden. Daarom is de Kies Ik Gezond?-app heel toegankelijk: je hebt de keuze uit een productscanner, die de camera van je iPhone benut om de streepjescode te registreren, of een zoekfunctie waarmee je door het volledige aanbod bladert.

Zodra je de app opstart, stel je in twee stappen een profiel samen. Hierin geef je aan op welke voedingswaarden je in het bijzonder wilt letten. Zo geef je precies aan wat jij belangrijk vindt: info over eiwitten, suikers, vetten of zout bijvoorbeeld. Vervolgens geef je aan bij welke supermarkt je boodschappen doet. Met deze info weet de app precies welke huismerken er getoond moeten worden.

Download Kies Ik Gezond? in de App Store (gratis)

2. Wie is de Mol? 2018

Wie is de Mol? 2018 ging gisteravond van start, met een groep nieuwe kandidaten en een nieuwe mol. De iOS-app is tevens geüpdatet, zodat je ook vanuit thuis mee kunt spelen. De app is weinig veranderd vergeleken met vorig jaar, behalve dat alle nieuwe kandidaten erin verwerkt zijn. Toch is de app een leuke manier om de serie mee te beleven, door de strijd aan te gaan met je vrienden.

Het idee van de app is dat je elke week, voordat de nieuwe aflevering begint, punten uitdeelt aan de kandidaten die je verdenkt als de mol. Gaat die kandidaat in de volgende aflevering naar huis, dan ben je de punten die je ingezet hebt kwijt. Dit betekent dat je de week erna minder punten in kunt zetten. Alle punten die je hebt ingezet op kandidaten die nog in het spel zitten, worden verdubbeld.

Download de Wie is de Mol?-app in de App Store (gratis)

AVROTROS Wie is de Mol?

AVROTROS

Gratis via App Store

3. Pillow

Pillow is niet alleen de mooiste, maar ook de fijnste app om je slaap mee bij te houden. Je kunt ervoor kiezen of je alleen je slaap wil tracken of dat je ook op het optimale moment wakker gemaakt wil worden. Tevens kan de app geluidsfragmenten opnemen, bijvoorbeeld als je wil horen of je snurkt. Je slaap wordt gemeten via de beweging van je lichaam en de geluiden die je maakt.

De metingen worden in een mooie grafiek geplaatst, waar je lichte slaap, REM-slaap, diepe slaap en wakkere momenten worden bijgehouden. Je slaapsessies krijgen ook een kwaliteitsscore en je kunt zelf via een emotie aangeven hoe jij je na die slaap voelt. De app heeft Apple Watch-ondersteuning zodat je hartslag ook in de gaten gehouden kan worden.

Download Pillow in de App Store (gratis)

Pillow - Auto Sleep Tracker

Neybox Digital Ltd.

Gratis via App Store

4. Beyond Helios

De nieuwe iOS-game Beyond Helios had vroeger ook in de arcadehallen niet mistaan. Het spel is namelijk een ode aan games van vroeger en in alles een klassieke space shooter. De opzet is duidelijk: je kiest een ruimteschip en begint met schieten om andere vliegende vijanden uit te schakelen.

De gameplay van Beyond Helios is zeker niet uniek, maar wel snel op te pakken. Dat is fijn wanneer je je eventjes verveelt, of als je een paar minuten op de bus of trein moet wachten. Ook tof: het draait allemaal om het neerzetten van de beste high-score, dus je hebt altijd iets om na toe te werken en weer te overtreffen. Het spel kost 1,09 euro en is via onderstaande link te downloaden.

Download Beyond Helios in de App Store (1,09 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen