De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 1 – 2016

Wouter Nijsen
10 januari 2016, 15:52
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 1 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Nederlandse app ABBO, bracht Microsoft een selfie-app uit en kreeg de Twitter-app op de Mac een grote update.

Colorburn

Xiaodong Wang

€ 0,99 via App Store

Ondanks het grote aanbod aan foto-apps in de App Store probeert Colorburn zich te onderscheiden door meer dan 1000 verschillende kleurenfilters te bieden. Hiermee ben je verzekerd van een passend en uniek effect, welke foto je ook maakt of importeert. Alle bewerkingsopties en andere features worden overzichtelijk gepresenteerd en werken prima.

Aipoly Vision: Sight for Blind & Visually Impaired

Aipoly

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Aipoly Vision voor iPhone en iPad helpt slechtzienden om objecten en kleuren te identificeren. Het concept is simpel: je wijst de camera naar een object, drukt op de grote knop onderin het scherm en vervolgens wordt met geschreven en gesproken tekst verteld waar je naar kijkt. Je moet geen wonderen verwachten, maar de dagelijkse objecten weet de app zonder moeite te herkennen.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube heeft stilzwijgend een 1440p-modus toegevoegd aan zijn iOS-app. iPhone 6S Plus gebruikers kunnen daardoor video’s met een hogere resolutie bekijken, al zijn de verschillen niet dramatisch. Niettemin is er een klein verschil in kwaliteit te zien, omdat sommige 1440p-video’s een hogere bitrate hebben.

Super Hexagon

Distractionware Limited

€ 3,49 via App Store

De pittige iOS-game Super Hexagon is de gratis App van de Week. In de game ben je een klein pijltje dat randen moet ontwijken door in kleine openingen te glippen. Dat is moeilijk én verslavend. Hoewel de presentatie anders doet vermoeden, is Super Hexagon een hectische game. De randen binnen de spelwereld gaan razendsnel op je af en je moet het pijltje nauwkeurig bedienen om niet gelijk dood te gaan.

Newton - Supercharged emailing

CloudMagic, Inc.

Gratis via App Store

CloudMagic, de populaire e-mail-app op iOS, is deze week ook voor de Mac uitgebracht. Door het grotere scherm is er meer ruimte voor tekst en oogt de app overzichtelijker. Het gebruik van de kleur wit zorgt ervoor dat het geheel rustig oogt, waarbij er relatief weinig knoppen en andere opties in beeld staan. Ook laat CloudMagic je gemakkelijk bijlagen toevoegen.


Weet iemand je iPhone uit je zak te stelen, dan brengt de app Unhand Me je daarvan op de hoogte. Via de Apple Watch krijg je een melding, tegelijk maakt het gestolen iOS-toestel lawaai. De telefoon zegt bijvoorbeeld: “Unhand me, you beast!” Maar je kunt ook instellen dat de app een harde gil afspeelt, begint te blaffen of een alarm laat klinken. Op die manier hopen de makers dieven te laten schrikken.

DataMan - Data Usage Widget

Johnny Ixe

€ 1,19 via App Store

DataMan Next is onlangs voorzien van ondersteuning voor de Nederlandse taal. De app helpt om je dataverbruik binnen de perken te houden. In de instellingen vul je in op welke dag van de maand je databundel ingaat en wat je mag verbruiken. Fijn aan DataMan Next is dat hij met je meedenkt. Zo krijg je een indicatie of je het gaat redden tot het einde van de maand of dat je toch iets zuiniger aan moet doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu