De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 1 – 2015

Wouter Nijsen
4 januari 2015, 15:00
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 1 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Glimpse - Webpages for your Watch and Notification Center

Arno Appenzeller

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Glimpse is een app van de onbekende, Duitse ontwikkelaar Arno Appenzeller. Het leek hem handig als je jouw favoriete websites kon bekijken in het ‘Vandaag’-scherm van de iPhone en bouwde Glimpse. Hiermee kun je favorieten als widget in het Berichtencentrum zetten. De app werkt enorm simpel. Tik na het openen op het plusje rechtsbovenin en voer de titel en de website-url in. Vervolgens wordt de site-pagina geladen en kun je met een schuifje regelen hoeveel van de website je in het widgetscherm wil bekijken.

Shift - Custom Filters

Pixite LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Swift is een nieuwe foto-app die iets unieks doet met filters: hij laat je ze zelf maken. Swift is heel simpel en dat komt voornamelijk door de overzichtelijke interface. Je hebt nooit het gevoel dat je verdwaald bent in de app, alles steekt heel logisch in elkaar. Het creëren van filters is gemakkelijk en werkt middels het bewegen van een drietal punten. Daarnaast sla je ze, wanneer je er tevreden over bent, gemakkelijk op om ze later opnieuw te kunnen gebruiken.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

Flitsmeister is één van de populairste Nederlandse apps, die dit jaar alleen maar beter is geworden. De verkeers-app waarmee onder meer flitsers worden getoond, kreeg begin dit jaar een nieuw design en nieuwe functies. Later werd de app advertentievrij en kon je de maximumsnelheid op wegen checken. Sinds kort is de app helemaal klaar voor de nieuwe iPhones en worden files en flitsers uitgesproken door de app, zodat je je ogen op de weg kan houden.

Foodzy

Foodzy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Foodzy is een voedseltracker die je aan Apples Gezondheid-app kan koppelen, zodat je je calorieënverloop kunt bijhouden. Daarnaast kun je ook activiteitstrackers synchroniseren met Foodzy, zoals Jawbone. In de app kan je aantikken wat je die dag allemaal hebt gegeten. Omdat de app Nederlands is, vind je er ook veel Nederlandse producten, zoals een glas Optimel framboos of een sneetje bruin brood. Dat doe je allemaal handmatig, maar Foodzy pakt wel zelf standaardporties en als je iets vaak eet, kun je het sneller vinden.

Botanicula

Amanita Design s.r.o.

€ 5,99 via App Store

Botanicula behoort in onze ogen tot de beste iOS-games van 2014. De populaire game was al een tweetal jaren te vinden op de Mac en pc, maar kwam dit jaar ook eindelijk naar iOS. In de game speel je met een vijftal koddige figuurtjes die moeten proberen om hun gebied te behouden. Botanicula weet zich vooral op grafisch vlak te onderscheiden, door met een kleurrijke stijl te komen die van het scherm afspat.

Next for iPhone

Sandro Pennisi

€ 4,99 via App Store

Geef je veel geld uit en wil je meer bezuinigen in 2015? Dan is Next misschien iets voor jou. In de app kun je gemakkelijk aangeven hoeveel je hebt uitgegeven en waaraan. Vervolgens krijg je automatisch te zien waar het meeste geld naartoe gaat, zodat je gemakkelijker iets vindt om op te bezuinigen. Ook kun je zelf opmerkingen toevoegen zodat belangrijke zaken onthouden worden. Ook handig is de implementatie van iCloud, zodat je gegevens over al je iDevices bewaart blijven.

Reporter App

ReporterApp Inc.

€ 4,99 via App Store

De Reporter App is een stukje quantified self. Reporter stelt je op willekeurige momenten op een dag vragen, waarna je volgens de makers ‘inzicht krijgt in onderdelen van je leven, waar je anders niet aan zou denken’, bijvoorbeeld of je vaak alleen bent en dan gelukkiger of ongelukkiger bent dan als je bij iemand anders bent. Zo kun je in het nieuwe jaar leren van deze app én van jezelf.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu