De 10 leukste iOS-apps in de App Store van week 22 – 2016
Lars Paymans

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er afgelopen week zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

In de App Store komen iedere week talloze nieuwe apps en updates uit, waarvan maar een klein deel daadwerkelijk de moeite waard zijn. iPhoned schept iedere zondag orde in de chaos en zet voor jou de beste nieuwe apps en belangrijkste app-updates voor je op een rijtje.

Messenger (AppStore Link) Messenger
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Facebook Messenger kreeg deze week een leuke update, die een flinke collectie aan smileys toevoegt. Met de app kon je al langer allerlei soorten stickers naar je vrienden sturen, en met een aparte knop worden daar nu tientallen gezichtjes en figuurtjes aan toegevoegd. Katten, smileys, spookjes en poppetjes zitten er allemaal tussen. Gaan ze voor jou de emoji vervangen?

Wildfulness: Unwind in Nature (AppStore Link) Wildfulness: Unwind in Nature
Ontwikkelaar: Wild Ventures
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Wildfulness is een Nederlandse-app die alles op alles zet om jou tot rust te laten komen. Hier worden geanimeerde illlustraties voor gebruikt, in combinatie met geluiden die rechtstreeks uit de natuur komen. Zet een koptelefoon op, dim het licht in de kamer en wordt één met de natuur met Wildfulness.

Mobiel Bankieren (AppStore Link) Mobiel Bankieren
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De ABN Amro Mobiel Bankieren-app heeft voortaan geen e.dentifier meer nodig als je een iDeal-betaling uitvoert. Hiervoor moet je wel onder je daglimiet blijven, met het oog op de veiligheid. Een handige update waar gebruikers al lang om vragen, omdat je nu ook zonder het apparaatje snel een betaling uit kunt voeren met je iPhone.

Rivet Music (AppStore Link) Rivet Music
Ontwikkelaar: Rivet Media LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Met Rivet kun je optredens uit de Blue Note Jazz Club in New York bekijken in 360 graden. Zo lijkt het net alsof je middenin een stijlvolle concertzaal staat, zeker als je een bijbehorende VR-bril hebt om de filmpjes mee te bekijken. Leuk voor jazzliefhebbers, of mensen die mogelijkheden van VR willen bekijken.

Walter - Your Smart Travel Compass (AppStore Link) Walter - Your Smart Travel Compass
Ontwikkelaar: Travel Guide with Offline Maps B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Op vakantie gaan was vroeger een groot avontuur, maar apps als Kaarten en Google Maps hebben het lastiger gemaakt om iets spontaan te ontdekken. Walter houdt het navigeren bewust een beetje vaag, zodat je wel de goede kant op gaat, maar nooit exact weet bij wat voor eettentje of bezienswaardigheid je terecht gaat komen.

slither.io (AppStore Link) slither.io
Ontwikkelaar: Lowtech Studios LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De populairste iOS-game van het moment is er een stuk uitgebreider op geworden deze week. In Slither.io is het nog steeds aan jou om de grootste slang te maken, maar als je wilt oefenen kun je voortaan ook tegen de computer spelen. Daarnaast ondersteunt het spel nu gamecontrollers, zodat je andere wormenmakers te snel af kunt zijn.

Workflow (AppStore Link) Workflow
Ontwikkelaar: DeskConnect, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Versie 1.5 van Workflow is de belangrijkste update van de app tot nu toe. Workflow ondersteunt nu onder meer de App Store en Apple Music afspeellijsten, zodat je hier ook Workflows voor aan kunt maken. Ook voegt de app een zoekbalk toe, zodat je sneller kunt vinden waar je naar op zoek was.

Charm for Twitter: Collect and curate Tweets (AppStore Link) Charm for Twitter: Collect and curate Tweets
Ontwikkelaar: Ben Ward
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Charm zal je favoriete Twitter-app niet vervangen, maar dat is ook niet de bedoeling. Met Charm kun je jouw favoriete tweets namelijk gemakkelijk verzamelen, zodat je ze op een later moment op je gemakje terug kunt vinden. Met een tijdlijn die continue doorscrollt kan zo’n logboek verrassend handig zijn, zo blijkt in de praktijk.

Stack Storage (AppStore Link) Stack Storage
Ontwikkelaar: TransIP BV
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

In Stack kun je gemakkelijk al je gegevens opslaan, maar een beetje extra veiligheid om dit af te schermen kan natuurlijk geen kwaad. Heel fijn dus dat de app deze week af te schermen is met Touch ID, en je voortaan je mappen op naam en datum kunt sorteren.

Alto's Adventure (AppStore Link) Alto's Adventure
Ontwikkelaar: Snowman
Beoordeling: 9+
Prijs: € 5,49 Download

De populaire iOS-game Alto’s Adventure heeft sinds lange tijd een grote update gekregen, die de gloednieuwe Zen Mode introduceert. In deze modus verzamel je geen punten, kun je niet afgaan en is er niets om je af te leiden. De nieuwe foto-modus laat je mooie screenshots maken, wat voor een schilderachtig mooie game als Alto’s Adventure geen overbodige luxe is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.