De leukste apps in de App Store van week 44 – 2013

Roel van Hout
3 november 2013, 12:00
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 44 – 2013

Heb je doordeweeks niet zoveel tijd om te volgen welke leuke nieuwe apps er verschijnen? Geen zorgen! iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje.

Hieronder de apps die we eerder deze week al op iPhoned bespraken. Dat waren week onder meer: behendigheidsspel Bit Trip Run, sterrenkijk-app Star Walk, een update voor RSS-app Feedly en shooter Dead Effect.

Deze app stelt gebruikers in staat om atleten per land, team, sport of editie van de spelen te lokaliseren. Op dit moment biedt de app de geverifieerde sociale netwerk-gegevens van meer dan 5000 atleten, en dat nummer zal alleen maar groeien naarmate meer sporters zich kwalificeren voor de Spelen in Sotsji. Het blijft natuurlijk wel de vraag in hoeverre sporters tijd hebben om persoonlijk vragen van duizenden fans te beantwoorden, maar de gedachte achter de app – het dichter bij elkaar brengen van fans en sporters – is zeer te waarderen.

Dead Effect onderscheidt zich van die andere zombieshooter Dead Trigger dankzij het redelijk goed vertelde verhaal en de uitgebreidere levels. In laatstgenoemde is er vaak nauwelijks ruimte om de spelwereld te ontdekken. In Dead Effect ben je juist, naast het afschieten van hordes zombies, ook bezig met het oplossen van simpele puzzels. Visueel ziet Dead Effect er strak uit, zeker op nieuwere iPhones!

Lees verder na de advertentie.

In dit spel, dat is te scharen onder de endless-runners, speel je een poppetje dat allerhande vreemde levels door moet komen. Rennen gaat automatisch: het is aan de speler om obstakels te ontwijken door te springen, te schoppen of er onderdoor te glijden. Het tempo ligt daarbij hoog, maar je kan gelukkig aan het ritme van de muziek horen wanneer je welke ontwijkende actie moet inzetten. Zeer pittig, maar ook zeer verslavend!

Star Walk - Nachtelijke hemel

Vito Technology Inc.

Gratis via App Store

Star Walk was al de beste app om na te gaan welke sterren je boven je ziet: door je telefoon boven je hoofd te houden zie je op je scherm een actuele weergave van de sterrenhemel. Nieuw is dat alles opnieuw is vormgegeven om goed in iOS 7 te passen. Daarbij lijkt ieder onderdeel van het mobiele besturingssysteem nauwkeurig geanalyseerd te zijn: als Star Walk een app van Apple was geweest, hadden we het ook geloofd. Van het lettertype tot de doorzichtige menu’s, het sluit allemaal naadloos aan op iOS 7.

Feedly - Smart News Reader

Feedly Inc.

Gratis via App Store

De Feedly RSS iPhone app is niet alleen uiterlijk licht aangepast om beter in iOS 7 te passen: de app is ook vele malen sneller. De ontwikkelaar omschrijft het zelf als ’300 procent’ sneller; we hebben het niet getimed, maar artikelen laden inderdaad razendsnel. Dit komt de algehele ervaring van de app behoorlijk ten goede: het belangrijkste element aan RSS, snelheid, staat bij Feedly hoog in het vaandel!

Juice Cubes

Pocket PlayLab Limited

Gratis via App Store

Rovio Stars probeert een graantje van deze hype mee te pikken met Juice Cubes. Een spel dat precies hetzelfde speelt als Candy Crush, maar dit combineert met wat leukere graphics. Wederom ga je dus aan de slag op een speelveld met hokjes, waar je drie dezelfde kleuren op een rij moet krijgen om ze weg te spelen en punten te verzamelen. Juice Cube is ontwikkeld in Thailand, en op een of andere manier merk je dat er aan af. De vrolijke kleuren, de aanstekelijke muziek: het is net alsof je weer op vakantie bent!

BBM

BlackBerry Limited

Gratis via App Store

Al eerder uitgebracht, maar sinds deze week voor iedereen toegankelijk (en daarom in deze lijst). BlackBerry hoopt met met BlackBerry Messenger een alternatief voor WhatsApp te worden, en getuige het enthousiasme waarmee de iOS-gebruikers richting App Store togen lijkt er aan aandacht in ieder geval geen gebrek te zijn. De komende maanden en jaren moet duidelijk worden of de app het in zich heeft om WhatsApp te verslaan.

→ Op zoek naar meer apps voor je Apple-toestel? Bekijk dan het iPhone apps overzicht van iPhoned!

Spotlights: Feedly, WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's