De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Leuke rekenpuzzel Quento voor de iPhone gelanceerd

Redactie
9 januari 2013, 7:29
1 min leestijd
Leuke rekenpuzzel Quento voor de iPhone gelanceerd

Quento is net gelanceerd voor de iPhone en is een fantastisch leuke rekenpuzzel, waarbij zelfs simpele sommen een grote uitdaging kunnen vormen. Het speelbord heeft vijf getallen en het spel kent meerdere puzzels met verschillende sommen.

Lees verder na de advertentie.

Quento

quento-iphone

De naam van het puzzelspel Quento met vijf getallen op het speelbord verwijst naar het de combinatie van het Spaanse woord cuenta en naar het woord quintet wat groep van vijf als betekenis heeft. Als je begint met spelen, zie je op welk getal het sommetje moet uitkomen. Je ziet daarbij ook hoeveel getallen je daarvoor nodig hebt. Er zijn op het speelveld vijf cijfers te zien op vijf vakjes en op de andere vier vakjes zie je de plus- en minsymbolen staan. Ga de uitdaging aan en maak de som zo snel mogelijk met de beschikbare gegevens. Je moet de vakjes niet aantikken, maar met je vinger swipen, wat te vergelijken is het met woordspel Ruzzle.

Nieuwe puzzel

Het rekenspel Quento kent meerdere sommen binnen een puzzel en bestaat uit meerdere puzzels. Je bent dus wel even bezig voordat je alles hebt opgelost. Zodra je binnen een puzzel alle sommetjes hebt gemaakt, verandert de kleur van de achtergrond. Er zijn drie moeilijkheidsgraden waar je een keuze uit kunt maken. Standaard staat de app op simpel ingesteld, maar dat kun je eenvoudig wijzigen naar lastig of naar vrij spel.

De app Quento is gratis te installeren op je iPhone.

Quento

Q42 B.V.

Gratis via App Store
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento
Quento

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu