Leuke BattleQuiz spelen op je iPhone
Redactie

Het spelen van quizzen of andere spellen op de iPhone en met tegenstanders is enorm populair. De ontwikkelaars van de app BattleQuiz zijn daar handig op ingesprongen met een leuke Nederlandstalige quiz. Daag je tegenstander uit en test elkaars kennis.

Quiz over vele onderwerpen

Het leuke van de app BattleQuiz is dat er vragen over allerlei soorten onderwerpen in het spel zitten. Zo kun je net zo goed vragen moeten beantwoorden over nieuws als over sociale media. Je kunt zelf iemand uitnodigen om tegen te spelen via de app of via Facebook, maar ook uitgenodigd worden. In elk geval ligt de keuze voor het onderwerp bij de eerste speler. De categorie nieuws is samengesteld in samenwerking met het dagblad Metro. Andere categorieën zijn onder meer reizen, sociale media en algemene trivia. Deze zijn gratis te gebruiken net als vijf andere categorieën die je elk drie keer gratis kunt proberen.

In-game aankoop

De vijf categorieën die je eerst drie keer gratis kunt proberen, waarna je ervoor moet betalen zijn de categorieën; beroemde filmquotes, music unlimited, rekenkrakers, tv/film en olympiq. Elke ronde kent zeven vragen met een ruime tijdslimiet. Correcte antwoorden zijn natuurlijk belangrijker dan de snelheid, maar de tegenstander kan wel winnen als deze sneller is. Bij een gelijke stand zal er namelijk naar de tijd worden gekeken, die jij en je tegenstander nodig hebben gehad.

Wil je ook je kennis zo breed mogelijk testen en de strijd aangaan met een tegenstander, dan kun je de BattleQuiz app gratis downloaden op je iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.