4 redenen waarom je sociale film-app Letterboxd niet mag missen

Rutger Otto
15 maart 2016, 13:28
2 min leestijd
4 redenen waarom je sociale film-app Letterboxd niet mag missen
Letterboxd

Letterboxd

Gratis

Reviewscore

8

Filmliefhebbers komen al jaren bijeen op de populaire website Letterboxd. Nu is de app er eindelijk en wij probeerden hem alvast uit. Ben je een filmliefhebber, lees dan snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Letterboxd is de laatste jaren uitgegroeid als de verzamelplaats voor filmliefhebbers. De mobiele site was al redelijk, maar nu is er een officiële iOS-app. Daarmee kun je bijhouden welke films je allemaal hebt gezien, beoordelingen en reviews toekennen en mensen volgen. Zo hou je in de gaten wat je vrienden leuk vinden en ontdek je films die anderen aanraden.

1. Fraaie vormgeving

De website van Letterboxd zag er al prachtig uit. De makers hebben altijd veel aandacht aan beeld besteed, iets wat natuurlijk belangrijk is bij een film-app. Ook de app ziet er mooi uit. Op de startpagina zie je filmposters van populaire en nieuwe films die je vrienden kijken en ook pagina’s van films zelf ogen erg fraai.

2. Uitgebreide filminformatie

Op filmpaginas’s vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt de synopsis lezen, een trailer bekijken en in één oogopslag zien hoe de community de film beoordeelt. Daarnaast kun je zien hoeveel mensen de film al hebben gezien en wat je vrienden er van vonden. Ook kun je doorklikken naar informatie over cast, crew en meer. De informatie van films wordt aangeleverd door TMDB (The Movie Database), waarmee vrijwel alles is te vinden.

letterboxd

3. Jouw account

Het leuke aan Letterboxd is dat je een eigen profiel kunt aanmaken waarin je alle films die je gezien hebt, verzamelt. Het toevoegen van films gaat gemakkelijk via de groene knop onderin de app, waarmee je in de database zoekt. Je kunt dan een datum invullen wanneer je de film gezien hebt, sterren achterlaten en een recensie toevoegen. Ook kun je films toevoegen aan je watchlist (zodat je ze niet vergeet te kijken) en is het mogelijk lijsten aan te maken van films.

4. Sociaal filmkijken

Alles van Letterboxd komt bij elkaar in het Activity-scherm, dat je vindt door onderin beeld op het bliksem-icoon te tikken. Hier vind je de stream, waar alle activiteit van mensen die je volgt wordt gebundeld. Zo zie je direct wie je vrienden hebben gevolgd, welke films ze hebben gezien en welke recensies zij de moeite waard vinden. In dit scherm kun je ook filteren op interacties die jij hebt ontvangen of wat jij de afgelopen tijd hebt gedaan op Letterboxd.

Letterboxd downloaden

De Letterboxd-app mag je als filmliefhebber niet missen. Omdat de community voornamelijk uit mensen bestaat die graag film kijken, zijn de ratings en reviews vaak van een ander niveau dan bijvoorbeeld op IMDb. Nog een voordeel is dat Letterboxd fijn navigeert en helemaal gratis te downloaden is.

Letterboxd

Letterboxd

Gratis via App Store

Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Letterboxd
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu