LEGO Star Wars Microfighters: shoot ’em up met legoblokjes
Gijs Ettes

Er zijn diverse LEGO-games te vinden in de App Store, maar nog geen titel in het shoot ’em up-genre. Met LEGO Star Wars Microfighters heeft uitgever Warner Bros. daar verandering in gebracht.

LEGO Star Wars MicrofightersLEGO Star Wars Microfighters speelt als een klassieke shoot ’em up, maar dan in het LEGO Star Wars-universum. Dat betekent dat je de actie van bovenaf ziet en het in diverse voer- en vliegtuigen opneemt tegen steeds grotere zwermen vijanden. De achtergrond beweegt automatisch.

Je hebt in de game de keuze om je bij de rebellen aan te sluiten of juist voor de duistere kant te kiezen. In je strijd heb je verder de beschikking over een TIE Fighter, X-wing, Star Destroyer, Droid ATT, Millennium Falcon en de Clone Tank, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Naast het kapot schieten van vijanden verzamel je onderweg ook legoblokjes waarmee je je microfighter kunt upgraden. In totaal zijn er 18 uitdagende levels en 8 eindbazen om je vingervlugheid te toetsen. LEGO Star Wars Microfighters is 209MB groot, vereist iOS 6.0 of hoger en kost 89 cent.

→ Op zoek naar meer spellen voor je Apple-toestel? Bekijk dan onze iPhone games-sectie!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.