De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Hierom moet je Lego Minifigures Online spelen

Rutger Otto
2 juli 2015, 17:10
2 min leestijd
Hierom moet je Lego Minifigures Online spelen

Lego Minifigures Online is een Lego-game die je online met anderen speelt. Je kiest zelf een held en beleeft daarmee avonturen. Redenen nodig om de game te spelen? Wij bieden er 4.

Lees verder na de advertentie.

1. Een ‘MMO’ van Lego

Lego Minifigures Online is een MMO-achtig spel dat in de herfst van vorig jaar als freemium-game op de computer verscheen. Ontwikkelaar heeft sindsdien aanpassingen gedaan die de game een stuk beter maakten en nu is er een non-freemium-versie van het spel op iOS. Hoewel, je moet betalen voor extra gebieden, maar er zijn verder geen hinderlijke in-app aankopen.

In dit spel doorloop je met een door jou gekozen held, bijvoorbeeld een romeins poppetje of een loodgieter, door enkele werelden. Eén van de eerste werelden waar je komt, is een piratenland. Eenmaal daar kun je andere spelers tegenkomen (het spel wordt altijd online gespeeld) en beleef je avonturen dankzij missies die bij het gebied horen. Samen met vrienden en vreemden kun je een team vormen om samen door de gebieden tegen vijanden te knokken.

lego minifigures online k

2. Minifigures verzamelen

Minifigures zijn poppetjes in de Lego-wereld waarmee je kunt spelen. Deze personages zijn in deze game flink uiteenlopend. Het leuke is dat je tijdens het spelen nieuwe poppetjes tegenkomt, in totaal zijn het er ruim honderd die je aan jouw team kunt toevoegen. Ook kun je in de winkel speciale minifigures kopen die je vervolgens in het spel kunt gebruiken.

3. Humor

Zeker in het begin, wanneer de basisprincipes aan je worden uitgelegd, neemt Lego Minifigures Online je mee aan het handje. De filmpjes en voice-overs zijn daarbij enorm grappig. Je zult regelmatig grinniken om de teksten die je langs ziet komen. Daarbij moet gezegd worden dat de stemmen van de poppetjes (overigens allemaal in het Engels) erg leuk zijn gedaan.

4. Echt Lego

Bovenal is Lego Minifigures Online een echte Lego-game. Je komt in de bekende gebieden, de poppetjes ken je en in de wereld kun je op bepaalde plekken gaan staan om bouwwerken in elkaar te zetten die je verder helpen. Gaaf is ook dat het voor het spel niet uitmaakt of je op iOS of de computer speelt; de spelers komen gewoon bij elkaar.

LEGO Minifigures Online - Launch Trailer

Minpunten

Toch kent deze Lego-game wel een aantal minpunten. Zo zijn er enkele bugs, waardoor wij bijvoorbeeld de tutorial opnieuw moesten doen, en loopt het spel niet altijd zo vloeiend als je zou willen. Aanvallen die pas een seconde nadat je de mep-knop hebt ingedrukt, worden uitgevoerd. Overigens werkt de besturing verder prima.

Lego Minifigures Online downloaden

Het spel kost 4,99 euro in de App Store. Als je er werelden bij wil hebben, kost je dat per pakket een paar euro extra. Om te installeren heb je minimaal iOS 7 nodig en 962MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu