De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Een leven lang leren: 4 apps om na het afstuderen bij te spijkeren

Michel van 't Klaphek
3 september 2019, 14:57
3 min leestijd
Een leven lang leren: 4 apps om na het afstuderen bij te spijkeren

‘Een leven lang leren’ is het nieuwe motto van Nederlandse scholen. Met deze 4 leer-apps kun je gemakkelijk nieuwe vaardigheden aanleren, of huidige skills aanscherpen.

Lees verder na de advertentie.

1. edX

Wil je lessen volgen van de beste professors ter wereld, maar daarvoor niet de portemonnee trekken? Dan moet je bij edX zijn. Deze app biedt tientallen cursussen van topuniversiteiten als Harvard, MIT en Berkeley aan. Je kunt onder meer vakken volgen op het gebied van computertechnologie, management, wiskunde en talen leren.

Je krijgt hierbij de stof aangeboden in videolessen, waarna je wekelijks huiswerk moet maken. Iedere cursus wordt afgesloten met een examen, waarbij je kennis over het onderwerp wordt getest. In principe is edX gratis, maar wanneer je een certificaat wil ontvangen, dien je een bedrag van rond de 50 euro neer te leggen. Dit diploma kun je dan ook aan LinkedIn toevoegen.

edX - online opleidingen

edX Inc.

Gratis via App Store

2. Khan Academy

Een andere bekende ‘bijspijker-app’ is Khan Academy. De website is al sinds 2006 online maar sinds enkele jaren heeft het laagdrempelige onderwijsplatform ook een app. Kenmerkend voor Khan Academy is de verscheidenheid aan cursussen. Of je nu wil leren muzieknoten lezen, coderen of achterhalen hoe statistiek ook alweer zit: het kan allemaal.

Bovenal is Khan Academy gratis voor studenten en docenten. De app is afhankelijk van sponsors en biedt al het lesmateriaal gratis aan. Ook kan de studie-app rekenen op bijval van vrijwilligers. Zo wordt veel lesmateriaal op kwaliteit gecontroleerd door experts uit het vakgebied. Bovendien is ieder onderwerp voorzien van een video, waarin alles visueel wordt uitgelegd.

Khan Academy

Khan Academy

Gratis via App Store

3. Masterclass

Leren koken van Gordon Ramsay, films maken van Jodie Foster of leren produceren door Armin van Buuren of Hans Zimmer: wie wil dat nu niet? Met de relatief nieuwe app Masterclass is het mogelijk. Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je hierbij les van de besten in hun vak. Via video’s, opdrachten en handige trucjes brengen experts de kneepjes van het vak bij.

De app spijkert je bij op zeven fronten. Naast koken, filmmaken, muziek produceren, sport, design & fotografie kun je ook je politieke en maatschappelijke kennis bijspijkeren. Leren van de besten is helaas niet goedkoop: een abonnement op Masterclass kost ruim 16 euro per maand. Je krijgt hierbij wel korting wanneer je direct voor een jaar vooruitbetaalt.

MasterClass: Learn New Skills

MasterClass

Gratis via App Store

4. Duolingo

Er zijn heel veel apps waarmee je nieuwe talen kunt leren spreken, maar Duolingo blijft één van de besten. Vooral de laagdrempelige manier van lesgeven is fijn. Duolingo is vrolijk vormgegeven en probeert je aan de hand van kleine spelletjes woorden en zinstructuren aan te leren. Ook kun je een andere taal leren lezen, luisteren en spreken.

In Duolingo kun je meer dan 30 talen leren, waaronder Chinees, Italiaans en Spaans. De gratis versie biedt voor de meeste gebruikers genoeg waarde, maar wanneer je op dreef bent is Duolingo Plus geen gekke aankoop. Door deze versie aan te schaffen, heb je geen last meer van advertenties en krijg je exclusieve functies.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Studeren met je iPhone

De iPhone en iPad hoeven geen stoorzender te zijn tijdens het studeren. Er zijn namelijk een hele hoop apps beschikbaar die je helpen met leren. Wie veel verslagen typt, heeft bijvoorbeeld behoefte aan een goede clouddienst voor studenten en dankzij de beste notitie-app voor iOS vergeet je nooit meer een belangrijke opmerking van een docent.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen