Ontrafel een mysterieus complot in Layton’s Mystery Journey

Rutger Otto
23 juli 2017, 14:27
2 min leestijd
Ontrafel een mysterieus complot in Layton’s Mystery Journey
Layton's Mystery Journey

Layton's Mystery Journey

€ 18,99

Reviewscore

8,5

Hoewel Layton’s Mystery Journey pas in oktober op de Nintendo 3DS verschijnt in Europa, is de nieuwe puzzelgame in de populaire reeks nu al op iOS beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Layton’s Mystery Journey

De Professor Layton-games zijn bekend van de Nintendo DS en Nintendo 3DS. Sinds de eerste versie versie in 2007 is de mysterieuze spellenreeks uitgegroeid tot één van de populairste handheldgames, waarvan inmiddels zeven delen zijn verschenen en waarvan er wereldwijd 15 miljoen zijn verkocht.

Het nieuwe deel heet voluit Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires Conspiracy. Dit spel is wederom ontwikkeld door gamestudio Level-5 en verschijnt pas in de herfst op de handhelds van Nintendo, maar is nu al op de iPhone en iPad beschikbaar. En op de telefoon werkt Layton net zo goed (of beter) dan op de 3DS.

Puzzels en humor

In deze game speel je met Katrielle Layton, de dochter van de bekende professor uit vorige delen. Dit deel vindt voornamelijk in Londen plaats, waar je samen met je team verschillende avonturen beleeft, terwijl als rode draad door de game een miljonairscomplot ontrafeld moet worden. De professor is verdwenen en als spelers moet je hem gaan zoeken. Daarvoor moet je twaalf zaken, zeven multimiljonairs en een groot mysterie langs. Het spel oogt fantastisch en er valt genoeg te lachen.

Layton’s Mystery Journey voert je langs allerlei bekende plekken in Londen. Je gaat in hilarische gesprek met mensen en zoekt naar aanwijzingen. Het lijkt op een point-and-click-adventure van vroeger, maar de hoofdrol is weggelegd voor puzzels. Die hebben vaak niet direct een connectie met de game, maar moeten wel opgelost worden om verder te kunnen. Er is ook een Daily Puzzle, waarmee je elke dag een nieuwe puzzel kunt downloaden. Genoeg te doen dus.

Speelt uitstekend

Net als op de 3DS is het beeld op iOS verdeeld in twee helften. Bovenin staat informatie, terwijl je de puzzel onderin oplost. Ben je niet bezig met een puzzel, dan staat er bijvoorbeeld een kaart of een menu. Omdat de game altijd al een touchscreen vereiste, speelt Layton prima op iOS. Vooral op een iPad met Apple Pencil (om aantekeningen te maken) komt hij goed tot zijn recht.

The Millionaires Conspiracy is nu beschikbaar op iOS. Hij kost 17,99 euro. Dat is flink meer dan een game doorgaans kost in de App Store, maar ook stukken minder dan een Nintendo 3DS vaak kost. Daar komt bij dat dit een mooi afgewerkt spel is, waar je al glimlachend doorheen speelt.

Download Layton’s Mystery Journey in de App Store (17,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu