Gebruik je stem om een virtuele ster te vormen met #Laugh

Rutger Otto
4 december 2016, 13:39
2 min leestijd
Gebruik je stem om een virtuele ster te vormen met #Laugh
#LAUGH - create art in space

#LAUGH - create art in space

Gratis

Reviewscore

7

#Laugh is een app waarmee je ruimtekunst maakt. Door je stem te gebruiken, vormt zich een 3D-model van een ster. Het kunstwerk van één gebruiker wordt daadwerkelijk aan boord van het International Space Station geprint.

Lees verder na de advertentie.

‘Een wereldwijd kunstproject.’ Zo noemt kunstenaar Eyal Gever zijn app #Laugh. In 2014 kreeg hij een telefoontje van Made In Space, een Amerikaans bedrijf dat in samenwerking met NASA 3D-printers maakt die zonder zwaartekracht gebruikt kunnen worden. “Wat zou je doen als je kunst kon maken in gewichtloosheid?”, vroeg het bedrijf.

Het antwoord op die vraag is er nu met deze app. Met #Laugh is het, zoals de naam al verraadt, de bedoeling om de menselijke lach op te nemen. De geluidsgolven van je stem worden vervolgens gevisualiseerd op één van de vijf basisvormen die je zelf kiest. Denk hierbij aan een kubus of een bal.

Druk op de recordknop en je start de opname van je stem. Geluiden worden via de microfoon omgezet en je ziet direct het effect op de sculptuur, omdat er nieuwe vormen uit groeien. Dat gebeurt aanvankelijk in zwartwit, maar als de opname is afgerond wordt er kleur toegevoegd. Dat levert een soort ruimtesteen op, een ster, die helemaal uniek is van alle andere creaties.

Ben je tevreden over de opname, dan kun je de ster delen. Jouw kunstwerk komt dan terecht in een virtueel heelal, tussen de sterren van andere gebruikers. Die kun je overigens allemaal bekijken en beluisteren. Via het menu van de (minimalistische) app, kun je de ‘Top stars’ bekijken. Hier staan werken van anderen die het meest geliket en gedeeld zijn op sociale media.

Download #Laugh

Het 3D-model dat aan het einde van deze maand de meeste likes heeft en het vaakst is gedeeld, wordt daadwerkelijk geprint in 3D aan boord van het ISS. #Laugh is via de link hieronder te downloaden en is helemaal gratis.

#LAUGH - create art in space

Platoon

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron: Eyal Gever
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu