LastPass gehackt: stel nieuw hoofdwachtwoord in

Rutger Otto
16 juni 2015, 11:26
2 min leestijd
LastPass gehackt: stel nieuw hoofdwachtwoord in
LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

Gratis

Reviewscore

7

De wachtwoordmanager-app LastPass is gehackt. De dienst geeft gebruikers het advies om hun hoofdwachtwoord aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

LastPass hack

De hack vond afgelopen vrijdag al plaats, maar kwam maandag pas aan het licht. Hoewel LastPass aanraadde om het hoofdwachtwoord van de dienst te veranderen, was dat niet voor iedereen mogelijk. Inmiddels zou het voor alle gebruikers weer moeten werken en het is dan ook slim om dat te doen.

De schade blijft redelijk beperkt, omdat alleen hoofdwachtwoorden gehackt zijn. Dat betekent dat hackers geen toegang hebben gehad tot de wachtwoorden die gebruikers in LastPass beheerden.

Wachtwoordbeheerder

LastPass is een wachtwoordbeheerder die gebruikt kan worden om wachtwoorden van andere sites en diensten op te slaan. Deze worden opgeslagen in een beveiligde digitale kluis, waarin ze versleuteld bewaard worden. Als je hoofdwachtwoord complex is, lijkt er weinig reden tot paniek, maar toch is het niet onmogelijk voor hackers om in je account te komen. “We hebben vertrouwen dat onze versleuteltechnieken genoeg zijn om het grote deel van de gebruikers te beschermen”, schrijft LastPass ceo Joe Siegrist in de blog.

Dit moet je doenlastpass

Ben je een LastPass-gebruiker en weet je niet wat je moet doen, dan volgen hier drie tips:

  • Verander je hoofdwachtwoord. Dit is sowieso goed om te doen, want hackers hebben mogelijk jouw huidige wachtwoord in handen. Zorg dat je wachtwoord verschillende tekens en symbolen heeft en lang genoeg is.
  • Gebruik je het hoofdwachtwoord bij andere apps of websites, dan is het slim om die ook te veranderen, zodat eventuele hackers daartoe ook geen toegang hebben.
  • Stel tweestapsverificatie in. Dit is slim om bij elke dienst te doen. Afgezien van een wachtwoord word je gevraagd om een extra code bij inloggen. Deze krijg je toegestuurd op je telefoon. Voor hackers wordt het zo vrijwel onmogelijk om je account binnen te dringen.

Lees ook deze artikelen over beveiliging

Tweestaps verificatie voor Apple ID: hoe werkt het?
11 tips om veilig te internetten met je iPhone of iPad
Foto’s veilig uploaden naar de (i)Cloud: hier moet je op letten

Bron: LastPass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu