Last Voyage: als 2001 A Space Odyssey een game zou zijn

Rutger Otto
5 april 2015, 10:51
2 min leestijd
Last Voyage: als 2001 A Space Odyssey een game zou zijn
Last Voyage

Last Voyage

€ 3,99

Last Voyage is wat de titel doet vermoeden. Een reis. Niet naar een wereld met prachtige gebouwen of mooie stranden, maar een reis door geluid en de ruimte met pulserende cirkels en statische blokken.

Lees verder na de advertentie.

Last Voyage

Last Voyage is typisch zo’n game die perfect tot zijn recht komt op iOS. De game oogt prachtig door zijn eenvoud en is meeslepend door zijn vrij gemakkelijke besturing en de fenomenale soundtrack.

Wat is de bedoeling? Last Voyage schotelt je vijf hoofdstukken voor, die je allemaal achter elkaar of los van elkaar kan spelen. Met een beetje goede wil ben je er met 30 tot 45 minuten wel doorheen, en het spel uitspelen in één sessie is dan ook aan te raden. Dan pas heb je het gevoel echt een laatste reis gemaakt te hebben.

Last Voyage Game Trailer - out now

2001: A Space Odyssey

last voyage

De vergelijking met Stanley Kubricks science-fictionklassieker 2001: A Space Odyssey komt niet uit de lucht vallen. De makers hebben de film duidelijk als inspiratie genomen. Dat merk je al aan de monolieten waarmee je de game begint. Als je in hoofdstuk vier navigeert door een explosie van kleuren die op je wordt afgevuurd, is het helemaal duidelijk.

Last Voyage is vooral een trip door het onbekende, zoals ook 2001: A Space Odyssey was. Je moet de ervaring over je heen laten komen in al zijn minimalisme. Maar is er wel wat te doen? Zeker. Het spel schotelt je elk hoofdstuk een nieuw gameplay-element voor. Zo begin je met het oplossen van puzzels (zonder omschrijving), maar ben je later over het scherm aan het vegen om door portalen te gaan en obstakels te ontwijken.

Download Last Voyage

Last Voyage blinkt vooral uit in de puzzels, die best origineel zijn, maar niet al te moeilijk. In het laatste level van de game blijkt de uitdaging toch vooral in de besturing te liggen, wat jammer is. Daarnaast is het spel niet al te lang. Fijn omdat je hem zo gemakkelijk in één keer uitspeelt, maar Last Voyage smaakt stiekem naar meer. Het spel is downloaden in de App Store voor iOS 7 of nieuwer.

Last Voyage

Semidome Inc.

€ 3,99 via App Store

Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Last Voyage
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu