Loods vader en zoon door de sneeuw in het sfeervolle Last Inua

9 mei 2014, 17:57
2 min leestijd
Loods vader en zoon door de sneeuw in het sfeervolle Last Inua

Er staat een nieuw pareltje in de App Store. De naam luidt Last Inua: An Arctic Adventure en is een sfeervolle game van Nederlandse komaf. Houd jij een vader en zijn zoon in leven in een ijskoude sneeuwwereld?

Lees verder na de advertentie.

Het gaat goed met (indie-)games op iOS. Tegenwoordig komt er iedere week wel minstens één game uit die het moeite waard is om geld in te steken. Afgelopen weken waren dat onder meer Leo’s Fortune, Hitman GO en Monument Valley, dit keer is het een stukje Neerlands trots in de vorm van Last Inua.

last inua klein

Overleven door samen te werken

De game gaat over twee Inuit, een vader (Ataataq) en zoon (Hiko), die samen proberen te overleven in barre omstandigheden. Hun wereld, het mythische Noorden, wordt aangevallen door de oude demoon Tonrar. Hij wil het Noorden overnemen, maar om dat te doen moet hij Hiko vermoorden, want hij heeft superkrachten. Door samen te werken hopen Hiko en Ataataq hun wereld en zichzelf te beschermen van de ondergang.

Als speler bestuur je om en om vader en zoon. Last Inua combineert puzzel- met platformelementen. Als je de oude Blizzard-game The Lost Vikings kent, zal het je wellicht herkennen. Ataataq is sterk, kan door ijsblokken slaan en over afgronden springen, terwijl Hiro bruggen kan maken met magie en door portalen kan springen.

De jonge Nederlandse studio Glowforth heeft het spel kunnen maken met een bijdrage van het Nederlandse Gamefonds. Ook deden ze mee aan het accelerator programma van het Estse Gamefounders.

Last Inua is een trage game. Dat geeft de speler de gelegenheid de sfeer goed op te nemen, want dat is het selling point van Last Inua. De kleuren en omgevingen zijn prachtig en ook de geluiden dragen bij aan de beleving. Je hebt echt het gevoel een avontuur te spelen. Perfect voor een regenachtige lente-avond.

Download Last Inua: An Arctic Adventure

Je kunt Last Inua downloaden via de App Store voor 3,59 euro. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch en vereist iOS 5 of hoger. Het spel is 161 MB groot.

Last Inua - An Arctic Adventure

Creative Mobile

€ 4,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Last Inua - An Arctic Adventure
Last Inua - An Arctic Adventure
Last Inua - An Arctic Adventure
Last Inua - An Arctic Adventure
Last Inua - An Arctic Adventure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu