Asteroids voor gevorderden met het mooie Last Horizon

Erwin Vogelaar
22 november 2015, 11:03
2 min leestijd
Asteroids voor gevorderden met het mooie Last Horizon
Last Horizon

Last Horizon

€ 3,49

Reviewscore

8

In de game Last Horizon stap je in een klein ruimtescheepje om het universum te ontdekken. Op zoek naar een bewoonbare planeet is overleven je belangrijkste missie.

Lees verder na de advertentie.

Last Horizon

Last Horizon heeft wel wat weg van het klassieke Asteroids, door het kleine ruimteschip in de donkere leegte van het universum. Hoewel je in Asteroids vooral stukken rondvliegend steen moet wegschieten, heeft Last Horizon een wat mooier doel: ontdekken, verzamelen en overleven. De thuisplaneet is namelijk op haar eindje, dus tijd om een nieuw bestaan elders op te bouwen.

Onderin het beeld staat een kompas die de richting van je nieuwe thuisplaneet aanwijst. Daar kun je echter niet zomaar heen vliegen. Afgezien van de obstakels die je onderweg tegenkomt, ligt de grootste moeilijkheid namelijk in het op pijl houden van je brandstof en zuurstof. Beide substanties kun je bijvullen op de verschillende kleine planeetjes die je tegenkomt, maar dat gaat niet zomaar.

Je zult eerst op deze hemellichamen moeten landen en dat is extreem lastig. Om je ruimteschip te besturen, heb je een gas- en twee stuurknoppen tot je beschikking. Kom je dichtbij een planeet, dan trekt de zwaartekracht je aan. Door je schip om te draaien en zachtjes gas te geven, zorg je ervoor dat je zachtjes op de grond landt en kunt bijtanken. Klinkt simpel? Dat is het niet. Elke planeet heeft namelijk een eigen zwaartekracht, draaisnelheid, vorm en omringend puin. Maak een paar verkeerde bewegingen en je schip ontploft.

Het doel is om zoveel mogelijk punten te halen. Last Horizon is hiermee zo’n game die je telkens weer opnieuw wil starten, omdat je het nu beter gaat doen. Deze keer ben je niet zo dom op op een berg te landen of tegen die maan aan de vliegen. Deze keer laat je niet je zuurstof op gaan met een poging om sneller je einddoel te bereiken. De game ziet er tevens prachtig uit, met goed kleurgebruik en een mooie soundtrack.

Last Horizon downloaden

Last Horizon kost 2,99 euro in de App Store. Daarvoor krijg je de volledige game, zonder extra in-app aankopen. Om de app te draaien heb je minimaal iOS 5.1.1 en 65,9MB aan vrije opslagruimte nodig.

Last Horizon

Pixeljam

€ 3,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu