Lara Croft GO: prachtig avonturenspel met toffe puzzels

Rutger Otto
27 augustus 2015, 14:29
2 min leestijd
Lara Croft GO: prachtig avonturenspel met toffe puzzels
Lara Croft GO

Lara Croft GO

€ 4,99

Reviewscore

9

Tomb Raider’s Lara Croft is terug met een nieuwe game op iOS. In Lara Croft GO ga je op zoek naar schatten in een prachtig vormgegeven wereld.

Lees verder na de advertentie.

Lara Croft GO

Lara Croft GO is een puzzelgame van de makers van Hitman GO. Waar Hitman écht een bordspel met pionnen was, is Lara Croft dat veel minder, al bestaan de levels wederom uit verschillende vloertegels en kun je maar één stap zetten per swipe.

Zoals een goede game met Lara Croft betaamt, ga je ook in deze app op zoek naar schatten en verschillende tombes. Lara Croft GO ziet er prachtig uit en lijkt qua kleurgebruik vooral goed naar Monument Valley hebben gekeken. In de levels beweegt van alles, de animaties zijn vloeiend en het geluid is goed.

Slimme levels en schatten sparen

In de (kleine) levels is het de bedoeling dat je steeds van punt A naar punt B komt. Veel vrijheid heb je niet, meestal is er slechts één route die je kunt volgen, de vraag is dan alleen hoe. Onderweg kom je namelijk obstakels tegen, zoals vijandelijke wezens en cirkelzagen die je direct doden. Slim vegen, de omgeving bestuderen en timing is dus het advies. Een vijand kun je bijvoorbeeld wel uitschakelen van de zij- of achterkant. Met wapens die je oppakt is het ook mogelijk om ze op afstand te doden.

In de levels zijn ook vaak schatten verstopt. Deze zitten in potten die in hoekjes van het scherm of achter planten zijn verstopt. Als je deze opent, krijg je (onderdelen van) een schat, waarmee je bijvoorbeeld nieuwe outfits voor Lara kunt ontgrendelen. In het logboek uit het menu waar je jouw voortgang kunt bijhouden, is eveneens te zien hoeveel van de schatten je per level hebt ontdekt, zodat je altijd terug kunt gaan.

Download Lara Croft GO

Lara Croft GO is écht een Lara Croft game, met klimmen, schieten en schatten zoeken. Het is wel meer een puzzel- dan actiegame. De hele sfeer en uitstraling van het spel maakt van Lara Croft GO in elk geval één van de leukste games die we tot nu toe hebben gespeeld.

Lara Croft GO

SQUARE ENIX

€ 4,99 via App Store

Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Lara Croft GO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen