Land Sliders: laat knotsgekke poppetjes over de wereld glijden

27 september 2015, 13:11
2 min leestijd
Land Sliders: laat knotsgekke poppetjes over de wereld glijden

Land Sliders is een gloednieuwe game in de App Store, die er niet alleen kleurrijk en aantrekkelijk uitziet, maar ook een nieuwe manier van besturen introduceert. Je bestuurt niet het poppetje, maar de wereld onder hem.

Lees verder na de advertentie.

Land Sliders

In Land Sliders veeg je over het scherm om zo de omgeving te verslepen. Op die manier laat je een poppetje over de wereld glijden, die altijd in het midden van het beeld staat. De bedoeling is dat je verschillende werelden verkent, op zoek naar quests die je kunt halen en items die je verzamelt. Elk level is willekeurig gegenereerd, dus je speelt nooit tweemaal hetzelfde.

Heb je alle items in een level verzameld, dan ga je door naar de volgende. Ondertussen is het zaak om vijanden te ontwijken (of aan te vallen als je de juiste power-up tegenkomt) en puzzels op te lossen. Je probeert dan maar zo ver mogelijk te komen om een topscore te behalen.

Land Sliders werkt zo goed omdat je niets anders aan het doen bent dan vegen en tikken. Door te vegen, beweeg je de wereld, maar veeg je harder dan glijdt de wereld harder over het scherm. Met een tik op het scherm staat alles direct stil. Het speelt heel fijn, al moet je wel even wennen.

https://www.youtube.com/watch?v=NkVfpnPn9xI

Crossy Road

Verder heeft debuterend ontwikkelaar Prettygreat goed gekeken naar Crossy Road. Niet alleen wat betreft stijl en kleuren, ook het ontgrendelen van personages komt overeen. Met elke 100 items die je verzamelt, kun je een nieuw karakter vrijspelen, waarmee de hele game in een ander jasje wordt gestoken. Net als bij Crossy Road wil je ook Land Sliders door blijven spelen, al is het alleen maar om te zien welk poppetje je nu weer krijgt.

Land Sliders is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie heb je minimaal iOS 7 en 86,6MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu