iOS-app voor clouddienst KPN Up vanaf nu beschikbaar
Rutger Otto

KPN heeft zijn cloudopslagdienst KPN Up app uitgebracht voor iOS. Daarmee kunnen klanten hun bestanden in de cloud van KPN opslaan en met verschillende apparaten openen.

KPN Up app voor iOS

KPN Up werd al een tijdje voor iOS verwacht. De app was in september namelijk al beschikbaar voor Android, maar werd voor Apple-apparaten uitgesteld. Nu kunnen klanten van KPN hun data ook via iOS in de cloud zetten.

kpn up

Elke klant die vast internet bij KPN heeft, krijgt 5GB gratis in de KPN Up-cloud en voor 5 euro per maand is die ruimte uit te breiden naar 25GB. Mensen met een glasvezelpakket bij KPN krijgen 25GB gratis en tegen betaling van 10 euro per maand is dat uit te breiden naar 150GB. Dat is overigens behoorlijk prijzig voor een clouddienst, want bij Apple betaal je een euro per maand voor 20GB en 4 euro voor 200GB opslagruimte in iCloud. Dat is ten opzichte van de concurrentie als Dropbox en Google Drive overigens zelfs al vrij duur.


KPN maakt echter wel duidelijk dat de dienst goed beveiligd is. “KPN Up is door KPN in ontwikkeld in samenwerking met één van de beste computerbeveiligingsbedrijven ter wereld, F-secure”, schrijft het bedrijf. De data die je op de cloud zet, wordt dan ook opgeslagen bij F-Secure op de servers in Finland.

KPN Up downloaden

Je kan de KPN Up-app gratis downloaden in de App Store voor iPhone en iPad. Je hebt daarvoor iOS 7 of nieuwer nodig, evenals 10,4MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.