De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Met de KopieID-app maak je nu nog makkelijker een veilige paspoortkopie

Florence Peeters
4 juli 2019, 17:03
2 min leestijd
Met de KopieID-app maak je nu nog makkelijker een veilige paspoortkopie
KopieID

KopieID

Gratis

Zeker op vakantie komt het regelmatig voor dat een bedrijf om een kopie van je paspoort vraagt. Met de KopieID-app bewerk je zo’n kopie gemakkelijk om fraudegevoelige gegevens te verbergen. Dankzij een update is deze app van de overheid nog makkelijker in gebruik.

KopieID zorgt voor veilige kopieën

Het idee is simpel: je maakt een foto van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart en streept privacygevoelige informatie weg. Dit voorkomt dat je zomaar slachtoffer wordt van identiteitsfraude, wat een stuk moeilijker gaat als belangrijke informatie is weggestreept. Zo heeft een scooterverhuurbedrijf in Spanje of de lokale surfschool niets aan jouw burgerservicenummer. In sommige gevallen kun je ook je foto verbergen.

KopieID

Met KopieID was dit al makkelijk te regelen, maar de app is sinds de laatste update net iets meer geavanceerd. Dat begint met een vernieuwd design, wat het een fraai en simpel uiterlijk geeft. Maak een foto of kies er eentje uit je fotorol en je kunt beginnen met bewerken.

Makkelijk opslaan en delen

Zo kun je er bijvoorbeeld een watermerk overheen plakken. Vul in voor wie de tekst bedoeld is en dit verschijnt samen met de datum over de kopie heen. Dit is een extra manier om een veilige kopie te maken waardoor kwaadwillenden er niets meer aan hebben.

Nieuw is dat je zo’n kopie daarna kunt opslaan, ook zonder watermerk. Zo hoef je niet voor iedere kopie een nieuwe foto van je id-kaart te bewerken, maar een gemaakte foto snel hergebruiken. Bovendien is het delen van zo’n bewerkte id-kaart gemakkelijker. Dit doe je nu via het standaard deelmenu van iOS. Mail ‘m naar jezelf bijvoorbeeld, zodat je naast een geprinte variant altijd een digitale optie hebt.

KopieID

Rijksoverheid

Gratis via App Store

Wil je weten hoe je je nog meer kunt voorbereiden op een vakantie? Check dan onze gids over je iPhone voorbereiden op vakantie of wat de beste vakantie-apps zijn voor op je iPhone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu