De 7 beste apps om een vorstelijke Koningsdag mee te vieren

Lars Paijmans
26 april 2019, 10:59
4 min leestijd
De 7 beste apps om een vorstelijke Koningsdag mee te vieren

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt zoals altijd gevierd met veel evenementen. iPhoned heeft daarom de beste Koningsdag-apps voor je op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

De beste Koningsdag-apps voor je iPhone

Hoewel je tijdens deze feestdag vast niet de hele dag naar je iPhone staat te turen, kan het apparaat goed van pas komen gedurende de dag. Of je nu wil weten of het gaat regenen, of op zoek bent naar je vrienden; met deze apps is je iPhone een onmisbaar hulpje terwijl jij over de vrijmarkt struint.

1. Buienalarm

Hoewel er normaal gesproken een aangenaam lentezonnetje schijnt rond eind april, is het dit jaar tijdens Koningsdag helaas een stuk minder mooi weer. Des te handiger om de Buienalarm-app op zak te hebben. De app toont of en wanneer er regen, hagel of zelfs storm op komst is bij jou in de buurt. Via een tabel toont de app de verwachte neerslag op je locatie.

Buienalarm werkt in heel Nederland. De app toont op een landkaart hoe de buien zich ontwikkelen. In de gratis versie kun je in totaal drie locaties instellen, om te zien hoe het weer op deze plaatsen is. Handig wanneer je bijvoorbeeld wil weten hoe het weer thuis of bij het volgende evenement is.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store

2. Google Maps

Google Maps heeft een hele handige functie voor feestdagen. Met de live locatie-functie kun je in realtime de exacte positie van je vrienden op de kaart zien.

Handig als je in een drukke stad hebt afgesproken en zo precies weet waar en wanneer je elkaar treft. Ga je naar een concert, dan kan je daardoor gemakkelijk zien of iemand die in de rij staat op zijn terugweg is. In onze tip leggen we stap voor stap uit hoe de live locatie-functie werkt.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

3. Tikkie

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag geef je ongetwijfeld geld uit aan eten en drinken, en de kans is net zo groot dat je hiervoor met pin betaalt. Om vervolgens al die rondjes die je voor hebt geschoten weer terug te vragen, ben je bij Tikkie aan het juiste adres. Met deze handige betaal-app maak je snel een linkje aan, zodat je vrienden alleen maar de pagina hoeven te openen en ze direct het geld over kunnen maken. Lees ook onze Tikkie-gids voor meer handige tips.

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

4. Discogs

Als je over een vrijmarkt struint, struikel je haast over de kartonnen dozen met daarin vinylplaten. Een mooie kans om voor een zacht prijsje je muziekcollectie uit te breiden, al weet je vast niet precies wat die ene zeldzame Beatles-plaat nu echt waard is. Daar komt Discogs om de hoek kijken, een vinyl-app waarin je de gemiddelde verkoopwaarden van LP’s kunt vinden. Zo wordt afdingen wel erg gemakkelijk.

Discogs

Zink Media LLC

Gratis via App Store

5. Zoek mijn Vrienden

Op grote festivals is het een hele opgave om bij elkaar te blijven met je vrienden. Als je elkaar kwijt bent, helpen de aanwijzingen die je geeft via WhatsApp vaker niet dan wel, tenzij je je locatie deelt. Met de app Zoek Mijn Vrienden kun je elkaar heel makkelijk terugvinden.

Nadat iedereen de app gedownload heeft, voeg je elkaar toe via het contactenscherm in de app. Hierna zie je in een mapje waar iedereen staat en hoeveel meter jullie van elkaar af zijn.

Zoek mijn vrienden

Apple

Gratis via App Store

6. Periscope

Echte feestjes moeten gedeeld worden. Periscope begrijpt dat idee als één van de beste en laat je livestreamen waar je ook bent. Deel de stream op Twitter om al je volgers te laten zien hoe tof het op jouw locatie is.

Krijgt je livestream veel likes, dan stijgt deze in de Periscope-hitlijsten. Wie weet wordt de stream opgepakt door grote tv-programma’s, waardoor heel Nederland nog een keer voor de buis kan genieten van jouw avonturen.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

7. Shazam

Shazam is één van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste app tijdens Koningsdag. Veel evenementen pakken groots uit met grote artiesten die het publiek urenlang vermaken. Met Shazam kun je ook na Koningsdag nog genieten van alle toffe nieuwe muziek die je hebt gehoord.

Als je de app opstart, verschijnt er een grote knop in beeld. Druk erop om te ‘Shazammen’. De app luistert naar je omgeving en met een beetje geluk herkent hij het nummer wat op dat moment gedraaid wordt. De app toont dan de naam, artiest en verder achtergrondinformatie van het desbetreffende nummer.

Shazam

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu