Koningsdag 2014: maak er een topfeest van met deze 6 gratis apps!

Gijs Ettes
26 april 2014, 10:00
2 min leestijd
Koningsdag 2014: maak er een topfeest van met deze 6 gratis apps!

Dit jaar vieren we voor het eerst Koningsdag- én nacht. Met deze 6 gratis iPhone-apps zorg je ervoor dat je optimaal bent voorbereid en twee topdagen beleeft.

Lees verder na de advertentie.


Met de Koningsdag 2014-app kun je snel alle activiteiten, feesten en festivals in jouw buurt checken en weet je waar het in Nederland te doen is. Je kunt berichten achterlaten op de zogenoemde Fan Wall en het laatste nieuws rondom Koningsdag volgen. Uiteraard zie je ook voor Koningsnacht waar je moet zijn om een gezellige avond te beleven.


Ga je dit jaar naar Amsterdam om feest te vieren, dan heb je met de gratis app 26Appril alle belangrijke informatie bij de hand. Daarbij kun je denken aan een kaart met locaties van vrijmarkten, evenementen, toiletten, EHBO-posten, OV-knooppunten en parkeerlocaties. Dankzij de druktemeter zie je welke pleinen je beter kunt ontwijken en waar nog ruimte is om een feestje te vieren. De app bevat daarnaast twitterstreams van de gemeente Amsterdam, politie en GVB en locatiegebonden berichten die je informeren over wat er bij jou in de buurt gebeurt.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Het is nog maar de vraag of we het overal in Nederland droog gaan houden tijdens Koningsnacht- en dag. Gelukkig is er de uitstekende gratis weer-app Buienradar die de weersvoorspelling voor locaties die jij kiest, toont. Daarnaast is het mogelijk om weeralarmen in te stellen, zodat je een notificatie krijgt zodra een wolkbreuk aanstaande is.


Echt goede apps tegen een kater the day after zijn er niet in de App Store, dus je kunt maar beter goed eten en veel vocht tot je nemen om er weer bovenop te komen. Met Couverts zie je welke restaurants in jouw buurt goed voedsel serveren om die nare kater te lijf te gaan. Je kunt vanuit de app gemakkelijk beoordelingen van restaurants checken en direct een tafeltje reserveren.

Zoek mijn vrienden

Apple

Gratis via App Store

Hoe vervelend is het als je tijdens een druk evenement als Koningsdag je vrienden uit het oog verliest? Met Zoek mijn vrienden moet dat voorkomen worden. Met de app lokaliseer je vrienden met je iPhone, iPad of iPod touch door in te loggen met je Apple ID en contacten uit te nodigen. Als zij Zoek mijn vrienden ook hebben geïnstalleerd, kun je hun locatie – desgewenst tijdelijk – volgen. Op die manier raak je niemand kwijt.

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292

Gratis via App Store

9292 is een van de populairste Nederlandse apps en eentje die veel iPhone-gebruikers die vaak met het openbaar vervoer reizen, waarschijnlijk al op hun toestel hebben staan. Plan je je reis van en naar de locatie waar je Koningsdag viert, dan is het handig om deze reisplanner te gebruiken. Sinds begin dit jaar heeft 9292 een iOS 7-uiterlijk en is hij beschikbaar in de Kaarten-app.

Veel plezier vanavond en morgen tijdens Koningsdag!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen