iPhone-app KnowMe maakt video’s monteren kinderspel

Gijs Ettes
25 januari 2016, 12:22
2 min leestijd
iPhone-app KnowMe maakt video’s monteren kinderspel

Maak je regelmatig video’s met je iPhone, dan is KnowMe een app die je niet wilt missen. Je kunt er in een handomdraai alle filmpjes en foto’s op je toestel mee monteren en delen.

Lees verder na de advertentie.

Snel video’s monteren

Veel meer dan video’s bijsnijden kun je niet met de ingebouwde camera-app van de iPhone. KnowMe biedt uitkomst voor wie snel meerdere beelden wil monteren tot één filmpje, maar geen zin heeft om in een uitgebreidere beeldbewerker als iMovie of Adobe Premiere te duiken. Na het aanmaken van een account met je telefoonnummer zie je het startscherm van KnowMe, een soort tijdslijn met populaire filmpjes van andere gebruikers.

Je kunt ook schakelen naar ‘My Feed’, waar beelden en berichten verschijnen van mensen die je volgt. Die kun je toevoegen door in de onderbalk op het vergrootglas te drukken en te zoeken. Eén van de aanbevolen gebruikers is Nev Schulman, presentator van het MTV-programma Catfish en een van de mensen achter KnowMe.

De blauwe knop onderaan de app geeft toegang tot het montagegedeelte. Vanuit dit scherm kun je beelden uit je galerij kiezen en ze voorzien van commentaar door ze even ingedrukt te houden. Met een paar klikken zet je meerdere clips achter elkaar en het resultaat kun je previewen met de Play-knop.

Het is ook mogelijk om met de frontcamera van je iPhone beelden te schieten. Vervolgens selecteer je een geschikte coverfoto, beschrijving en kies je of je het filmpje privé of openbaar wilt maken. Het is ook mogelijk om de video via Facebook, Twitter of e-mail te delen. Op het moment van schrijven werkt laatstgenoemde functie echter nog niet.

Je merkt het al: KnowMe is een enorm simpele manier om snel een deelbaar filmpje te maken, bijvoorbeeld van wat je afgelopen weekend allemaal hebt gedaan. Door clips ingedrukt te houden bepaal je de lengte, maar echt precieze bewerkingen uitvoeren is vooralsnog niet mogelijk. Ook zijn er geen filters of overgangen om uit te kiezen, waardoor de app wat beperkt aanvoelt.

KnowMe downloaden

KnowMe is gratis beschikbaar in de App Store, maar vereist wel dat je je telefoonnummer opgeeft. Daarnaast is 111MB aan vrije opslagruimte en iOS 8+ benodigd om de app te gebruiken.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu