Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Klok: de enige tijdzone-widget die je nodig hebt

Rutger Otto
6 juli 2015, 14:19
2 min leestijd
Klok: de enige tijdzone-widget die je nodig hebt
Klok - Time Zone Converter

Klok - Time Zone Converter

Gratis

Reviewscore

9

Klok is een app en widget waarmee je supersnel kunt zien hoe laat het in een andere tijdzone is. De app doet dat op overzichtelijke en aantrekkelijke manier.

Lees verder na de advertentie.

Klok voor tijdzones

De app-naam Klok klinkt Nederlands, maar hij is gemaakt door een Singaporees bedrijf genaamd Buuuk Private Limited. Klok is een app, maar draait voor een groot deel om zijn widget-functie. Deze zet je op na het downloaden van de app, door vanaf boven in het scherm naar beneden te vegen. Je scrollt dan helemaal omlaag en drukt op ‘Wijzig’. Hier druk je voor de Klok-app op het groene plusteken. De app wordt dan aan je widgetoverzicht toegevoegd. In het Wijzig-menu kun je overigens ook de volgorde van widgets veranderen.

Klok zet vanzelf enkele plaatsen ter wereld in de widget, maar via de app kun je dat aanpassen naar eigen wens. Tik op het plusteken rechtsboven in de app om een plek toe te voegen. Niet alle plaatsen ter wereld zijn beschikbaar, zo is alleen Amsterdam er als Nederlandse tijd en Brussel in België. Dat is uiteraard niet erg omdat het draait om tijdzones, dus een stad in dezelfde tijdzone geeft prima informatie. Wel is het jammer dat als je naar een buitenlands stadje gaat die niet in de app staat, dat je dan een andere moet selecteren.

Overzichtklok-app k

In de app kun je plaatsen verwijderen door over een stad naar links te vegen en op Delete te tikken. Grappig is de optie om de locaties te ordenen op basis van west naar oost. Ook kun je kiezen voor analoge of digitale klokjes.

In de widget staan de steden met klokken allemaal naast elkaar. Aan de kleur (wit of donkerblauw) is direct te zien of het nacht of dag is. Door op een klok te tikken kun je de tijd veranderen, da’s handig om te weten hoe laat het over een paar uur is in bijvoorbeeld Tokio. Een +1 bij een klok betekent dat het daar een dag later is, een -1 betekent een dag vroeger.

Download Klok

Klok is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 8 of nieuwer. De installatie kost je 13MB aan vrije opslagruimte. Hij is ook beschikbaar voor Apple Watch.

Klok - Time Zone Converter

Buuuk Private Limited

Gratis via App Store

Klok - Time Zone Converter
Klok - Time Zone Converter
Klok - Time Zone Converter
Klok - Time Zone Converter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu