KLM Media-app vervangt kranten in het vliegtuig, later ook films en series

Lars Paijmans
12 oktober 2016, 13:11
2 min leestijd
KLM Media-app vervangt kranten in het vliegtuig, later ook films en series
KLM Media

KLM Media

Gratis

Papieren kranten worden langzaam maar zeker digitaal, dus moeten bedrijven ook nieuwe manieren vinden om ze aan te bieden. KLM zet vandaag een grote stap door alle kranten in de nieuwe KLM Media App te stoppen.

Lees verder na de advertentie.

KLM Media app nu beschikbaar voor iOS

Hoewel de stapel met papieren kranten vooralsnog aanwezig blijft in vliegtuigen van KLM, lijkt de app vroeg of laat dit te gaan vervangen. Door de KLM Media App op je iPhone of iPad te installeren voordat je op reis gaat, kun je zelf je leesmateriaal uitkiezen.

KLM Media

Vierentwintig uur voor je vlucht vertrekt, kun je in de app alvast verschillende kranten lokaal op je iPhone of iPad opslaan. Wel zo handig, aangezien je in de lucht in negen van de tien gevallen geen internetverbinding tot je beschikking hebt.

Afhankelijk van je Flying Blue-niveau en de klasse waar je in zit bij KLM heb je maximaal 13 kranten tot je beschikking. Deze verschillen van het Financieel Dagblad tot de China News Weekly, al bevat de app ook het Holland Herald magazine van KLM zelf. Alle kranten zijn verdeeld in categorieën, terwijl je opgeslagen materiaal in het ‘My Library’ onderdeel van de KLM Media app terecht komt.

Nu kranten, later ook films en series?

KLM heeft al bevestigd dat er in de toekomst meer kranten en tijdschriften aan de app zullen worden toegevoegd. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om naast leesmateriaal ook films, series en andere vormen van entertainment toe te voegen. Goed nieuws, want het scherm van je iPad of iPhone is ongetwijfeld beter dan de schermpjes die in de stoel van de passagier voor je verwerkt zit.

Bovendien hoef je daardoor ook geen speciaal verloopstukje voor je koptelefoon meer te gebruiken om naar de audio van de film te luisteren. Dit is voor nu echter toekomstmuziek, maar het idee klinkt veelbelovend. Als je regelmatig met KLM vliegt, lijkt dit dus een handige app te zijn om een permanent plekje op je iDevice te geven.

KLM Media

KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu