Klik! 5 goede foto apps voor je iPhone

Roel van Hout
30 december 2013, 12:14
2 min leestijd
Klik! 5 goede foto apps voor je iPhone

Aan fotografie-apps voor je iPhone is er bepaald geen gebrek. Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden hebben we een selectie van 5 goede foto apps voor je iPhone gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Het moet gezegd: Apple’s standaard foto app heeft een enorme inhaalslag gemaakt. Toch kun je met die app niet alles wat je als professioneel of aspirant fotograaf zou willen.

Het vinden van een goede fotografie app is in de App Store echter als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn simpelweg teveel apps die een te generieke set aan mogelijkheden kennen. Met de volgende 5 goede foto apps voor je iPhone kom je al een heel eind!

Camera+ Legacy

LateNite Apps

€ 3,49 via App Store

Camera+ werd al 10 miljoen keer gedownload: best bijzonder voor een betaalde fotografie-app. Maar de mogelijkheden die Camera+ je biedt zijn het geld dan ook dubbel en dwars waard. Met name de helderheid van de foto’s die je met de app schiet, is indrukwekkend. Camera+ was lange tijd zelfs beter dan Apple’s eigen standaard foto app. Natuurlijk kent de app ook een edit-modus, waarin je je behoorlijk kunt uitleven en de kleinste details kunt bewerken.

Slow Shutter Cam

Cogitap Software

€ 2,29 via App Store

Slow Shutter Cam is minder uitgebreid qua mogelijkheden, maar doet één aspect van fotografie erg goed: het nemen van foto’s met een lange sluitertijd, waardoor bewegende objecten vervagen. Als je dan langs een drukke weg een foto neemt, zul je zien dat de lichten van auto’s lange strepen worden. Let wel: omdat je voor het beste effect je iPhone erg stil moet houden, raden we je aan een driepoot te kopen of ervoor te zorgen dat je de iPhone ergens op kunt laten rusten.

Snapseed

Google LLC

Gratis via App Store

SnapSeed is een gratis ontwikkelstudio in je broekzak. De app is qua mogelijkheden dan wel niet uniek, weet in het enorm uitgebreide scala aan mogelijkheden het overzicht voor de gebruiker te behouden. Bovendien werkt het editen van foto’s zeer intuïtief (onder meer door te vegen over het scherm). Dit maakt SnapSeed tot een app die je niet mag missen.

Filterstorm Neue

Tai Shimizu

€ 4,49 via App Store

‘Instagram 2.0’ is eigenlijk het enige label dat je op Filterstorm Neue kunt plakken. De veelheid aan filters en effecten en andere mogelijkheden tot het bewerken van je foto’s maken Filterstorm een must-have. Enige ervaring met fotografie is wel aanbevolen, want de app bevat veel jargon. Als fotoleek zal het je daardoor misschien sneller duizelen.

GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Mobile LLC

Gratis via App Store

Wie zijn of haar foto’s graag van tekst voorziet, heeft in de App Store een enorme keus. Doe jezelf een plezier, en schaf meteen Over aan. De app bevat verreweg de mooiste lettertypes en leukste sjablonen, werkt intuïtief en ziet er strak uit. Leuk extraatje: tegen betaling kun je lettertypes en sjablonen van ontwerpers downloaden, maar ook de standaardset is alleszins de moeite waard.

En wat ten slotte natuurlijk ook helpt, is een goede camera! Met name de camera van de iPhone 5S maakt schitterende foto’s. Toe aan een nieuwe iPhone? Kies dan Apple’s toptoestel. Een iPhone 5S kopen kan meteen vanaf onze site!

Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's