Maak kennis met Kiwi Q&A in 5 stappen

22 juni 2015, 12:13
3 min leestijd
Maak kennis met Kiwi Q&A in 5 stappen

Het is de nieuwe hype op iOS: de app Kiwi Q&A. Het is de nummer 1 app in de gratis apps-lijst, maar wat kun je er eigenlijk mee? Lees er in dit artikel alles over.

Lees verder na de advertentie.

Soms zijn er van die apps die vanuit het nieuws heel populair zijn. Daarvan is Kiwi Q&A er één. Wellicht heb je al een uitnodiging van vrienden gehad om mee te doen, maar weet je niet wat het is. Hieronder lees je wat de mogelijkheden van Kiwi Q&A zijn in 5 stappen.

1. Wat is Kiwi Q&A?

Kiwi Q&A is een gratis app waarmee je vragen kunt stellen aan anderen en daarop antwoord kunt geven. Dat klinkt als de dienst Ask.fm, waar de app op lijkt. Je logt in met Facebook- of e-mail en kunt vervolgens direct aan de slag.

2. Anoniem of openbaarkiwi q&a

Kiwi Q&A vraagt een gebruikersnaam en je volledige naam, maar dat hoef je niet naar waarheid in te vullen. Ook kun je een foto bijvoegen die anderen kunnen zien. Heb je liever dat niemand weet wat je voor (gênante) vragen hebt, dan kun je ervoor kiezen om dat anoniem te doen. Een vraag stellen kan door rechtsboven in de app op het schrijf-icoon te tikken. Vervolgens kun je een vraag opstellen en kiezen of je hem anoniem of openbaar wil versturen. Een vraag stel je aan je volgers en/of aan mensen in de buurt op basis van gps. Ook is het mogelijk om het aan alleen bepaalde personen te vragen.

3. Profielen

Op Kiwi Q&A heeft elke gebruiker een profielpagina. Daar staat het aantal berichten van diegene, hoeveel volgers diegene heeft en hoeveel mensen hij of zij volgt. Het scherm lijkt op dat van Instagram. Onder deze basisinformatie kun je iemand een vraag stellen of bekijken op welke vragen de persoon antwoord heeft gegeven (en wat dat antwoord was).

4. Sociaal netwerk

De vragen en antwoorden op Kiwi Q&A doen meteen denken aan Secret, al hoef je hier geen plaatje in te voeren maar werkt alles simpelweg met tekst. Ook is het allemaal een stuk minder ‘geheim’. Kiwi is in de basis een sociaal netwerk, waarbij je alle antwoorden van anderen kunt bekijken, berichten kan liken en mensen kan volgen.

5. Verschillende vragen

In de app zijn meerdere tabbladen, zodat je tussen de vragen kunt switchen. Op de ‘thuisfeed’ van Kiwi kun je zien wat de meest recent gestelde vragen zijn, maar je kunt ook bekijken welke vragen in jouw buurt gesteld worden. In de app komen allerlei vragen voorbij, van ‘heb je ook zo’n slaap?’ tot ‘welke film stelde jou teleur?’. Uit de vragen (en antwoorden) lijkt de app vooral tieners aan te trekken.

Kiwi Q&A downloaden

Kiwi Q&A is een volledig gratis app die je in de App Store kunt downloaden voor iOS 7.1 of nieuwer. De installatie heeft 21,8MB aan vrije opslagruimte op je iPhone nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu