De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

6 tips om Kiwi als Gmail-applicatie op de Mac te gebruiken

Rutger Otto
23 juni 2015, 16:52
2 min leestijd
6 tips om Kiwi als Gmail-applicatie op de Mac te gebruiken
Kiwi for Gmail

Kiwi for Gmail

Gratis

Reviewscore

8

Gmail heeft geen eigen Mac-app, maar Kiwi for Gmail is er nu als alternatief. In dit artikel lees je waarom dit een goede applicatie is voor Gmail-gebruikers op de Mac.

Lees verder na de advertentie.

Kiwi for Mac

Kiwi for Mac stond eerst bekend als ‘Gmail for Mac’ en begon als Kickstarter, waar het project ruim 42.000 dollar wist op te halen. Inmiddels hebben de makers de naam veranderd.

1. Browser in app-vorm

Kiwi biedt op het eerste gezicht de browserversie in appvorm. Dat betekent dat hij een apart (overigens niet zo fraai) icoontje heeft in het dock en dat je Gmail in een apart venster/programma kunt openen. De app biedt hetzelfde overzicht als Gmail in de browser, zodat je niets mist. Zelfs Hangouts is binnen de app te gebruiken. Alle functies zijn dus aanwezig, maar de app is meer dan een browserpagina in app-vorm.

kiwi for gmail

2. Menu en notificaties

Na het installeren krijg je notificaties binnen op je Mac als je een nieuw mailtje binnenkrijgt. Als je dat niet wilt, kun je het uitzetten. Ook is er een mail-icoontje aan de menubalk toegevoegd. Daar staan het aantal nieuwe berichten en kun je gebruiken om direct een nieuw bericht op te stellen, zonder eerst de app te moeten openen. Ook wissel je hier tussen verschillende accounts

3. Meerdere accounts

Heb je meerdere Gmail-accounts, dan kun je die allemaal aan de app toevoegen. Daarvoor moet je overigens wel de betaalde versie van Kiwi for Gmail hebben, die eenmalig 9,99 euro kost. In de balk van de app staat aangegeven onder welk account je momenteel te werk gaat en met een klik schakelen je over naar een ander account.

4. Toegang tot andere Google diensten

Zoals eerder beschreven ondersteunt Kiwi for Gmail ook andere Google-apps, zoals Google Drive en Chat. Vanuit de Kiwi-app kun je gewoon doorklikken naar deze apps door rechtsboven in het scherm op de tegeltjes te klikken. Niet alle apps kun je echter in de app zelf openen, vaak word je doorgestuurd naar je browser.

5. Notificaties voor belangrijke mail

Heb je de premium-versie van Kiwi for Gmail, dan kun je notificaties zo instellen dat je alleen bericht krijgt wanneer er een belangrijk mailtje binnenkomt. In Gmail kun je berichten als ‘belangrijk’ markeren. Deze herken je aan het gele vlaggetje voor de onderwerpregel. Alleen als je zo’n bericht binnenkrijgt krijg je een notificatie.

6. Niet storen

Kiwi for Gmail heeft ook een zogenaamde ‘Zen Switch’ voor als je niet gestoord wil worden. Deze knop is vrij rigoureus: daarmee schakel je tot de volgende dag uit dat je notificaties krijgt en verdwijnt het tellertje met hoeveel ongelezen nieuwe e-mails je nog hebt.

Kiwi for Gmail

Zive, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Kiwi for Gmail
Kiwi for Gmail
Kiwi for Gmail
Kiwi for Gmail
Kiwi for Gmail
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu