De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Kingdom Rush Vengeance is onze favoriete iOS-game van het moment

Lars Paijmans
23 november 2018, 19:31
2 min leestijd
Kingdom Rush Vengeance is onze favoriete iOS-game van het moment
Kingdom Rush Vengeance TD

Kingdom Rush Vengeance TD

€ 4,99

Reviewscore

8

Het vierde deel in de populaire Kingdom Rush-serie mag zich met recht één van de beste iOS-games van 2018 noemen. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Kingdom Rush Vengeance nu beschikbaar

Tower defense-games stonden een paar jaar geleden standaard in de App Store-ranglijsten, maar zijn de afgelopen tijd weggedrukt door shooters als Fortnite en PUBG. Toch houdt de Kingdom Rush-serie dapper stand, met games die al jaren oud zijn.

Deze week keert de serie terug met een gloednieuw vierde deel, waarin het allemaal net even anders werkt dan we gewend zijn. Na drie delen aan de goede kant van het verhaal te hebben gestaan, is het nu tijd om in de huid van de slechterik te kruipen.

Kingdom Rush Vengeance

Dat levert een vermakelijk achtergrondverhaal op, dat verder weinig invloed heeft op het daadwerkelijke spel zelf. Nog steeds plaats je in Kingdom Rush Vengeance torens langs een weg waar de ene na de andere golf met vijanden langsgelopen komt.

Op ieder plekje heb je de keuze om er een boogschutter, magiër, artillerie of troepen neer te zetten. Deze kun je vervolgens upgraden en uitbreiden door muntjes te verdienen met het tegenhouden van vijanden.

Kingdom Rush zoals je het gewend bent

Door het plaatsen van de correcte torens en het tactisch inzetten van je extra opties moet je voorkomen dat teveel vijanden het einde van de weg bereiken. Gebeurt dat te vaak, dan is het game over en begin je opnieuw.

Het leuke aan de Kingdom Rush-games is het cartooneske grafische stijltje en de hoge snelheid. Ieder level heeft een uniek ontwerp met eigen vijanden en door continu nieuwe elementen te introduceren, vliegt het verhaal voorbij.

Omdat de game cloud saves ondersteunt blijft al je voortgang bewaard, ook als je overstapt op een andere iPhone of je naast een iPhone ook een iPad hebt. Hoewel je voor Kingdom Rush Vengeance 5,49 euro betaalt, zijn er nog steeds heel wat in-app aankopen aanwezig. Zo kun je sommige helden alleen vrijspelen door ze aan te schaffen, en zijn er voor het eerst ook hele torens die achter een betaalmuur zitten.

Simpeler upgrade-systeem en meer in-app aankopen

En dat is jammer, want tegelijkertijd is het upgrade-systeem versimpeld. Die versimpeling voelt hierdoor vooral als een manier om spelers aan te moedigen toch wat extra euro’s aan de game uit te geven, al is het ook zonder extra aanschaffen een erg vermakelijk spel.

Met Kingdom Rush Vengeance kun je jezelf uren vermaken, en zoals we van de vorige delen gewend zijn, worden er in de toekomst ongetwijfeld nieuwe levels toegevoegd. Wij kunnen niet wachten.

Kingdom Rush Vengeance TD

Ironhide S.A.

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen