Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Beste apps van 2018: Kingdom Rush Vengeance

Wouter Nijsen
29 december 2018, 13:15
3 min leestijd
Beste apps van 2018: Kingdom Rush Vengeance
Kingdom Rush Vengeance TD

Kingdom Rush Vengeance TD

€ 2,99

Net als vorig jaar puilde de App Store op de iPhone en Mac weer uit met ontelbaar veel nieuwe apps. Ook in 2018 kiest iedere redacteur van iPhoned weer één app uit als favoriet van het jaar. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS- en macOS-apps van het jaar. Wouter sluit af met Kingdom Rush Vengeance.

Lees verder na de advertentie.

Kingdom Rush Vengeance: de leukste iOS-game

Net als mede-iPhoned-redacteur Erwin heb ik dit jaar voor een game gekozen als mijn favoriete ‘app’ van het jaar. Er zijn in 2018 geen iOS-apps verschenen die ik vast ben gaan gebruiken; mijn homescreen en vaste groepje applicaties is al een tijdje ongewijzigd. Wel zijn er een heleboel toffe iOS-games uitgebracht, en Kingdom Rush Vengeance was dit jaar mijn favoriet.

Nu ben ik niet een hele fanatieke iOS-gamer, maar voor de Kingdom Rush-serie maak ik graag tijd. Het tower defence-genre is niet heel populair meer, maar gelukkig houdt de Kingdom Rush-serie dit in stand. Het spelprincipe is niet heel erg veranderd, al brengt Vengeance een toffe twist. Je speelt nu als de slechteriken, en moet het opnemen tegen de karakters uit de vorige drie Kingdom Rush-games.

Dat heeft niet een enorme impact op de gameplay, en dat is helemaal niet erg. Nog steeds ga je strategisch ter werk om de correcte torens op de goede plaatsen te zetten, en zo te voorkomen dat de vijanden het einde van de weg bereiken. In het begin is dit redelijk simpel, maar het wordt al vrij vlot een stuk pittiger. Kingdom Rush Vengeance is een uitdagende game en door alle verschillende torens, krachten en vijanden verveel je je nooit.

Naarmate je levels voltooit, krijg je nieuwe helden, kun je allerlei zaken upgraden en je richten op de achievements. Met laatstgenoemden verdien je rode diamantjes, waarmee je vervolgens weer allerlei nieuwe hulpmiddelen kunt kopen om de vijanden uit te schakelen. Verder ziet de game er door het cartooneske grafische stijltje en verschillende werelden heel tof uit.

Geen perfecte game

Hoewel Kingdom Rush Vengeance wat mij betreft de leukste iOS-game van 2018 is, is er nog wel wat op het spel aan te merken. Zo bevat de game best veel in-app aankopen, terwijl je al 5,49 euro betaalt om te kunnen spelen. Met die in-app aankopen krijg je toegang tot nieuwe helden en torens, en hoewel je die niet nodig hebt om de game uit te spelen, is het een beetje jammer dat je er extra voor moet betalen. Bij een gratis game hadden we die betaalde extra’s best begrepen, maar nu voelt het een beetje overbodig.

Daarnaast had ik graag gezien dat de levels iets korter waren. In elk level krijg je een aantal golven aan vijanden op je afgestuurd, en dat zijn er eigenlijk iets te veel. Je begint met vier golven, maar al gauw worden het er 12 tot 15.

Daardoor duurt het best lang voordat je klaar bent met een level (als je niet verliest), en daardoor is Kingdom Rush Vengeance niet altijd geschikt voor korte spelsessies. Heb je een kwartiertje te doden in de trein, dan is het prima, maar als je vijf minuutjes iets wil spelen kun je beter een andere game opstarten.

Toch heb ik erg veel plezier beleefd aan Kingdom Rush Vengeance en hoop ik dat er snelle nieuwe levels worden toegevoegd met updates. Met 5,49 euro is het spel niet goedkoop, maar als je een leuke mobiele game zoekt, mag je deze niet missen.

Kingdom Rush Vengeance TD

Ironhide S.A.

€ 2,99 via App Store

De favoriete apps van de iPhoned-redactie:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen