Kingdom Rush Frontiers: bescherm je koninkrijk met torens

Roel van Hout
6 juni 2013, 13:32
2 min leestijd
Kingdom Rush Frontiers: bescherm je koninkrijk met torens

Velen vonden Kingdom Rush het beste tower defense-spel op de iPhone. In opvolger Kingdom Rush Frontiers kunnen liefhebbers hun hart ophalen aan nieuwe torens, wapens, magie en vijanden.

Lees verder na de advertentie.

Kingdom Rush Frontiers

Voor wie niet bekend is met Tower Defense: het spelprincipe is eigenlijk hetzelfde als dat van Plants Versus Zombies, dat we eerder hebben besproken. Het is de bedoeling dat je een bepaalde plek beschermt tegen een stroom vijanden door allerlei wapentuig langs de toegangswegen op te stellen.

Kingdom Rush kent een middeleeuwse setting. In principe betekent dit dat je de vijand met zwaarden, pijlen en kanonskogels bestookt. In het vorige deel zochten de makers de grenzen van wat geloofwaardig was echter al op, en dat lijken ze nu weer te hebben gedaan.

Zo worden de speler onder meer acht nieuwe torens in het vooruitzicht gesteld, waarvan er één aardbevingen kan veroorzaken. Daarbij hebben torens extra mogelijkheden gekregen: zo kun je de vijand bestoken met huurmoordenaars en heksenmeesters. Al die nieuwe mogelijkheden zijn zeker niet verkeerd, want het spel kent meer dan 40 vijanden die zowel boven- als ondergronds kunnen gaan huishouden.

Kingdom Rush Frontiers is voor alle spelers

Wie het vorige deel niet speelde hoeft zich geen zorgen te maken: het spel kent drie moeilijkheidsgraden en is dus voor alle spelers. De echte liefhebbers zullen echter meteen op de moeilijkste stand gaan spelen. Voor hen bevat het spel ook een encyclopedie van vijanden: zo weet je waar je in het heetst van de strijd aan toe bent. Het spel ziet eruit als een tekenfilm. Het wordt hierdoor nooit te bloederig, wat de toegankelijkheid alleen maar ten goede komt.

De prijs vormt misschien een drempel: voor een iPhone game is 2,69 euro nogal fors, zeker omdat er ook genoeg goede spellen voor 0,89 euro worden aangeboden. Aan de andere kant: de opvolger van één van de beste tower defense-games ooit belooft weer vele uren speelplezier.

Kingdom Rush Frontiers
Kingdom Rush Frontiers
Kingdom Rush Frontiers
Kingdom Rush Frontiers
Kingdom Rush Frontiers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's