Tongen met bananen in snelle actiegame King Tongue

Erwin Vogelaar
25 november 2015, 14:28
2 min leestijd
Tongen met bananen in snelle actiegame King Tongue
King Tongue

King Tongue

Gratis

Reviewscore

7,5

In King Tongue draait alles om de tong van het hoofdpersonage. Zowel om voort te bewegen als om de vijandelijke bananen mee te verslaan.

Lees verder na de advertentie.

King Tongue

King Tongue is de koning der tongen. Zijn lange tong helpt hem niet alleen om door de levels te schieten alsof het niets is, maar ook om de vijandelijke bananen te verslaan. Bananen? Ja, bananen. Bananen met bazooka’s, bananen in helikopters en superbananen met capes.

De unieke besturing is wel even wennen. Hoewel het rondvliegende rode wezentje wat lijkt op een Angry Bird, is de besturing niet zo simpel als een katapult naar achter trekken en loslaten. Met de tong kun je het wezentje naar een vast punt toetrekken. Druk nogmaals op het scherm en de tong laat los waardoor de koning onbestuurbaar verder vliegt. Door het juiste tonggebruik slinger je al snel door de vele omgevingen heen.

Hoewel het tongslingeren al geinig is, zit de kracht van de game in de actie. In elk level krijg je een stapel bananen voorgeschoteld en deze bananen willen je kapot maken. Hiervoor hebben ze hele slome bazooka’s, maar ook helikopters in hun arsenaal. Het idee is dat je elke banaan uitschakelt door ze een trap te geven. Word je door een kogel geraakt dan ben je af.

King Tongue is een geinig tussendoortje

Omdat er steeds meer bananen in beeld zijn, wordt de actie ook steeds meer chaotisch. De game toont zijn kracht als je een aaneenschakelingen van acties maakt. Dat je met je tong een banaan de lucht in slingert waarna deze tegen een andere banaan botst terwijl jij net onder een kogel duikt naar een andere banaan toe. Het maakt King Tongue tot een bijzonder leuke verrassing in de App Store. Een geinig tussendoortje.

King Tongue downloaden
King Tongue kost 1,99 in de App Store. De app vraagt om 88,3Mb vrije ruimte op je iPhone of iPad en je hebt minstens iOS 6.0 nodig om de game te kunnen spelen.

King Tongue

Ankama

Gratis via App Store

King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
King Tongue
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu