De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

3 redenen waarom dit golfspel van EA moet spelen op je iPhone (en 1 reden waarom niet)

Rutger Otto
13 juni 2014, 19:03
2 min leestijd
3 redenen waarom dit golfspel van EA moet spelen op je iPhone (en 1 reden waarom niet)

Tussen al het voetbalgeweld en de spanning van de wedstrijden die Oranje speelt door, kun je best wat rust gebruiken. En hoe kom je beter tot rust dan je op de groene weides van de golfbaan te begeven? EA heeft een app waarmee je lekker een balletje kunt slaan: King of the Course. Drie redenen waarom je dit golfspel moet spelen (en een reden waarom niet).

Lees verder na de advertentie.

1. Golf is cool

Er is niets fijner dan een balletje naar een eindpunt te brengen door er met een club tegenaan te slaan. Je moet zorgen dat je niet te hard of te slap slaat, want voor je het weet eindigt de bal in een zandbak of in het hoge gras. Wat geeft er meer voldoening dan een bal naar de vlag te loodsen en hem lekker nonchalant te putten? Niets!

king of the course klein

2. Lekker arcade-golfen

Golf is een behoorlijk technische sport. Je moet niet alleen rekening houden met hoe hard je slaat, maar ook in welke richting je slaat en met welk effect. Dat kan ook in King of the Course, al hoef je niet op de millimeter correct te zijn. Met een veeg naar links gooi je de club omhoog, de club komt dan in een kleur: geel, groen of rood. Als de club in het groen is, veeg je omhoog en heb je een perfecte slag.

Als de bal door de lucht vliegt, kun je zijn baan nog aanpassen door naar links of rechts te vegen. Swipe je omlaag, dan rolt de bal terug als hij de grond raakt. Handig voor als je hem veel te hard hebt geraakt. In principe is de besturing heel gemakkelijk en voor iedereen op te pakken.

3. Toffe missies

Wat je in King of the Course moet doen is gevarieerd genoeg. Natuurlijk moet je de bal nog steeds ‘onder par’ (voor de leken: binnen een aantal slagen) putten, maar er zijn ook meer arcade doelen, zoals proberen de bullseye te raken van lange afstand. Per level (je gaat van opdracht naar opdracht op een kaart) kun je drie sterren verzamelen en punten verdienen waarmee je bijvoorbeeld outfits kunt kopen.

4. Het is moeilijk

Als je van uitdaging houdt in een golfspel, zul je dat in King of the Course wel vinden. Maar het is wel écht moeilijk. Na drie levels zou het kunnen dat je al door je levens heen bent. Dan moet je een half uur wachten tot het aanvult of je moet betalen, want King of the Course is een freemium game. Echt lange speelsessies zitten er dus niet in, en dat is jammer, want voor een golfspel als deze heb je finesse nodig die je minder snel opbouwt in korte potjes.

Je kan King of the Course gratis downloaden voor iOS 7. Je hebt dan 91 MB aan vrije opslagruimte nodig.

King of the Course Golf

Electronic Arts

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

King of the Course Golf
King of the Course Golf
King of the Course Golf
King of the Course Golf
King of the Course Golf
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu